17.02.2023 | Les notícies de la nit

65 min.
tp

En 'Les notícies de la nit' hem informat de l'aprovació, pel ple del Consell, del decret de mesures urgents per a fer front a l'emergència residencial i evitar abusos immobiliaris. Obliga a cedir les cases buides dels grans propietaris i fons voltor per posar-les en lloguer. La Conselleria tindrà dret a l'ús durant un termini màxim de set anys per a destinar-les a una persona amb necessitat d'habitatge, tot amb el pagament d'un lloguer al propietari. El nou decret crearà un sistema d'inspecció per a garantir l'eficàcia i un registre de grans propietaris. Així mateix, preveu multes màximes de 950.000 euros per als abusos immobiliaris. A la Comunitat Valenciana hi ha 36.000 grans propietaris, molt dels quals fons voltor, que tenen vora 500.000 habitatges en desús. 

La Generalitat manté el pols al govern espanyol i presentarà recurs contra la retallada en el transvasament del Tajo al Segura. Considera que al nou pla del Tajo li manca justificació tècnica i que no s'explica prou la necessitat d'augmentar el cabal ecològic el 2026 i el 2027. A més, el Consell al·lega que no s'han tingut en compte els efectes socioeconòmics i que el pla de seguiment previst no serà efectiu. El recurs també planteja la suspensió cautelar del pla del Tajo, que ja s'està efectuant. Els regants ho consideren una bona notícia, però el PP creu que fa tard. 

Un xiquet de quinze mesos, en estat greu després de caure d'un tercer pis a Alzira. Els fets han passat aquest migdia a la capital de la Ribera Alta. Es desconeixen els fets de com s'ha originat la caiguda. Els mitjans sanitaris l'han traslladat a l'Hospital la Fe de València i també han atés la mare de la criatura. 

Joan Manuel Serrat ha rebut aquesta nit el títol de fill adoptiu d'Oriola. L'Ajuntament d'aquesta ciutat del Baix Segura li l'ha atorgat al cantautor que ha difós amb les seues cançons el llegat del poeta oriolà Miguel Hernández durant els més de cinquanta anys de la seua carrera.

stats