17.01.2023 | Les notícies de la nit

66 min.
tp

En 'Les notícies de la nit' hem informat del fort vent que ha continuat bufant hui. Ha obligat els bombers a intervindre en desenes d'actuacions. Conats d'incendis, caigudes d'arbres i branques i incidents de trànsit que han complicat les activitats a l'aire lliure a pràcticament tota la Comunitat Valenciana. Les ràfegues huracanades de ponent han arribat als 150 quilòmetres per hora a punts com Bunyol. Es manté per a demà l'alerta groga a les comarques de l'interior per forts vents i taronja als Ports i al Maestrat, on aquesta vesprada ja han caigut les primeres volves de neu de la temporada. L'entrada de la borrasca Fien ha originat un temporal de vent i mar a quasi tot Espanya, i de neu i pluja al nord peninsular. Galícia, Cantàbria, Astúries, Aragó i el País Basc són les autonomies més afectades. De fet, a Bermeo, a Biscaia, ha mort un home de 80 anys en caure a un riu completament desbordat.

A les Corts hi ha polèmica al voltant del cas de les dues xiques tutelades d'un centre de menors de la Safor que van ser víctimes d'abusos sexuals per un part d'una xarxa criminal. Hui la vicepresidenta i consellera d'Igualtat, Aitana Mas, ha afirmat que el protocol de la seua conselleria va "funcionar com tocava". El PP ha demanat que Mas done explicacions a les Corts.

Polèmica també al voltant del protocol antiavortament proposat per Vox a Castella i Lleó. El Consell de Ministres ha obert hui el camí per a portar un conflicte de competències amb l'autonomia al Tribunal Constitucional. A la Comunitat Valenciana, la portaveu de Vox a les Corts, Ana Vega, ha avançat que, si el seu partit arriba al govern de la Generalitat no dubtaran a proposar iniciatives semblants.

En economia, demà arranca a Madrid Fitur, una de les fires internacionals de turisme més importants del món, amb la participació prevista de més de 130 països. La patronal hotelera valenciana, HOSBEC, viatja amb la intenció de consolidar la recuperació del sector després de la pandèmia i d'unificar tot el sector turístic de la Comunitat Valenciana.

I l'aigua deixa notícies positives. Enguany ha començat amb bones dades pel que fa als embassaments de la conca hidrogràfica del Xúquer. Estan al 58% de la seua capacitat, amb més de 1.500 hectòmetres cúbics emmagatzemats. Es tracta d'una xifra que supera la mitjana de l'última dècada. La Confederació Hidrogràfica del Xúquer assegura que amb aquestes dades el subministrament d'aigua està garantit fins després de l'estiu. Aquestes i altres notícies, en el pòdcast.

stats