16.12.2022 | Les notícies de la nit

66 min.
tp

En 'Les notícies de la nit' hem informat que, després de dos anys de pandèmia, enguany el cartell de complet penja en molts restaurants pels dinars i sopars d'empresa, que han tornat amb força. I finalment, la Federació Sindical del Taxi de València i Província ha desconvocat la vaga convocada per a demà dissabte i la matinada de diumenge. De moment, fins que no hi haja una nova reunió amb la Conselleria, mantenen la convocatòria de manifestació per al 22 de desembre i les aturades de la nit de Nadal i la nit de Cap d'Any. 

Continua oberta la crisi institucional pel xoc entre el poder legislatiu i el judicial. El PSOE ha demanat hui al PP que retire el recurs que demana paralitzar la reforma del Codi Penal aprovada ahir pel Congrés. Per contra, els populars han demanat aquesta vesprada també a la mesa del Senat que suspenga la tramitació parlamentària que ha de debatre aquest dijous, per considerar que hi ha un frau de llei.

Aquest xoc també s'ha traslladat hui en la visita del líder dels populars, Alberto Núñez Feijóo a València. I si Feijóo ha estat hui a València, demà serà el torn del president del govern i secretari general dels socialistes Pedro Sánchez. Serà a les 11 del matí en un acte a la Ciutat de les Arts i les Ciències, on es presentaran els candidats i les candidates del partit per a ocupar l'alcaldia als municipis de tot Espanya de més de 50.000 habitants. 

Desconvocada la vaga indefinida de collidors. Els sindicats UGT i Comissions Obreres han anunciat un principi d'acord amb la patronal per a renovar el conveni fins a l'any 2026. L'acord augmenta de manera progressiva els salaris en un 9% fins al 2026 per als treballadors que van a jornal i un 8% per als que treballen a estall. A més, fixa el salari mínim garantit en un 9,45 euros l'hora per a tota la vigència del conveni. 

La pandèmia impacta en la prevenció del càncer i fa preveure un augment de casos. Un informe del Ministeri de Sanitat xifra en un 23% la caiguda de proves, especialment en pulmó, i també alerta d'un possible augment en els tumors de mama i còlon en els pròxims anys. 

La música valenciana té una cita amb els Premis Carles Santos. Smoking Souls encapçala les nominacions dels premis que atorga l'Institut Valencià de Cultura. Està nominat a millor disc de rock, millor disseny i millor gira. Zoo, Xavi Sarrià, Clara Andrés, Andreu Valor, La Fúmiga i Ciudad Jara tenen dos nominacions. 

stats