16.11.2022 | Les notícies de la nit

66 min.
tp

En les Notícies de la Nit de hui els hem informat que la polèmica sobre les reduccions de penes a agressors sexuals derivades de l'aplicació de la llei del 'només sí és sí' continua. Els tribunals ja han rebaixat almenys onze condemnes d'abús sexual i ha deixat en llibertat cinc agressors. Davant d'aquesta realitat, el poder judicial explica que la seua obligació constitucional és aplicar la llei i reduir les penes si és en benefici dels condemnats. La comissió permanent de Consell General del Poder Judicial diu que ja va advertir que això podria passar, una circumstància que corrobora la Fiscalia. Recorden que en els informes previs a l'aprovació de la llei ja s'advertia que les modificacions introduïdes podrien comportar esta revisió a la baixa d'algunes condemnes. Si ens fixem en el pla polític, continua l'estira-i-amolla en el si del govern de coalició. Una polèmica que també s'ha viscut hui al si del Botànic. Ho veiem en uns minuts. 

Baixa, de moment, el risc d'una escalada bèl·lica en la invasió d'Ucraïna. L'OTAN assegura que el míssil caigut anit a Polònia que va matar dues persones provenia del sistema antiaeri ucraïnés, però el president d'Ucraïna, Volodímir Zelenski, ho nega i continua acusant els russos. Això sí, l'OTAN responsabilitza en última instància Rússia per haver llançat els bombardejos més intensos des de l'inici de la guerra. 

Optimisme en el sector jogueter de cara a la campanya de Nadal. La indústria joguetera espanyola preveu un lleuger creixement per a la campanya de Nadal, enguany, marcada per la inflació. Els fabricants han fet un esforç per a contindre els preus. Ací, a casa nostra, el sector de la nina d'Onil estima una caiguda de la facturació del 35%. A la Comunitat Valenciana, el sector jogueter mou 178 milions d’euros, només en exportacions. El 60% de la facturació del mercat de la nina d'Onil prové d'aquestes exportacions, a Europa, però sobretot als països de l’est. Arran de la guerra d’Ucraïna, la fabricació s’ha estancat. 

Conciliació laboral i familiar la Nit de Nadal i la de Cap d'Any. El sindicat UGT al País Valencià ha iniciat una campanya de firmes perquè els establiments tanquen a les tres de la vesprada. Diuen que amb els comerços oberts el personal treballador no pot disfrutar de les festes. 

stats