16.09.2022 | Les notícies de la nit

31 min.
tp

En 'Les notícies de la nit' hem informat que més de 178 municipis van perdent població. Per a frenar el fenomen, el ple del Consell ha aprovat l'avantprojecte de llei integral de mesures contra el despoblament a Castell de Cabres, el municipi amb menys habitants de la Comunitat Valenciana.

Al món dels bous, les penyes es mostren preocupades perquè s'acaben les condicions de les pòlisses, tal com els ha ocorregut als ajuntaments. Mentrestant, la reunió entre consistoris, Generalitat i asseguradores s'ha traslladat de dilluns al dijous. Alhora, els partits polítics comencen a posicionar-se sobre l'ús de diners públics per a pagar unes assegurances cada vegada més inaccessibles per l'augment de la sinistralitat. El Partit Popular, al capdavant de la Diputació d'Alacant, es mostra favorable a facilitar la contractació de les asseguradores. Des de Compromís, la vicepresidenta de la diputació de València, ha expressat que no està d'acord a destinar diners públics per a entitats privades. Els presidents socialistes de València i Castelló no s'hi han pronunciat de moment.

La gasolina registra el preu més baix des del gener. El Consell ha tancat un acord per a evitar conflictes en la negociació dels pressupostos. Es discutirà tot en una comissió que, a diferència de l'any passat, estarà presidida pel conseller d'Hisenda, Arcadi España. Un model que, de moment, satisfà totes les parts dins del Botànic. Les conselleries tenen fins dilluns per a presentar propostes i la pròxima setmana el grup començarà a treballar. Aquestes i altres notícies, en el podcast.

Programes

Més

Entrevistes

Més