16.03.2023 | Les notícies de la nit

26 min.
tp

En 'Les notícies de la nit' hem informat de com a València, la ciutat per excel·lència de les Falles, quasi 800 monuments, entre grans i infantils, engalanen els carrers per a ser admirats fins diumenge a la nit, quan el foc els reduïsca a cendra. Abans d'això, però, aquesta nit es coneixeran les falles guanyadores de les distintes seccions. En Secció Especial, nou falles competixen. Tenen un pressupost d'entre 90.000 i 255.000 euros. A més, a Castelló de la Plana les festes fundacionals de la ciutat ja han passat l'equador i aquesta nit gaudeixen del sopar de colles.

La xifra econòmica del dia és el mig punt que ha apujat el tipus d'interés el Banc Central Europeu. La directora de l'entitat, Christine Lagarde, ha posat el focus a combatre la inflació, que seguix molt lluny de l'objectiu del 2% que persegueix l'autoritat monetària. També ha admés que darrere de la decisió està l'elevat nivell d'incertesa econòmica. Amb aquest augment, els tipus d'interés s'eleven fins al 3,5%. Lagarde també ha promés la liquiditat necessària per a respondre a una eventual crisi bancària.

A Ford hui s'ha reunit, per segona vegada, la comissió de seguiment de l'ERO d'Almussafes. Els sindicats han intentat, sobretot, que totes les eixides siguen voluntàries. No han transcendit massa detalls perquè tant la direcció com els sindicats aposten pel diàleg en aquesta negociació. Damunt de la taula, vora 1.150 comiats, o cosa que és equivalent, el 20% de la plantilla. La majoria d'acomiadament es concentrarien en la planta de vehicles, uns 960. La resta es repartiran entre la planta de motors i les oficines de València i Madrid.

I en política, Ciutadans es queda sense representació a la Diputació d'Alacant. Si dilluns d'aquesta setmana abandonava el grup Javier Gutiérrez, hui ha sigut el torn de Julia Parra, l'única diputada que encara continuava en la formació taronja en la diputació. La vicepresidenta de la corporació provincial ha emés un dur comunicat. L'oposició, com la presidenta de Ciutadans a la Comunitat Valenciana, Mamen Peris, demana al PP que els retire les competències per trànsfugues.

stats