16.01.2023 | Les notícies de la nit

55 min.
tp

En 'Les notícies de la nit' hem estat pendents del fort vent. El veïnat d'Aigües, a l'Alacantí, ha pogut tornar a les seues cases després que més de 200 persones foren desallotjades a causa d'un incendi provocat, possiblement, per la caiguda d'una torre d'alta tensió a causa del vent. El foc està estabilitzat, però han cremat més de 90 hectàrees. Per a demà, el Centre de Coordinació d'Emergències de la Generalitat ha activat el nivell 3 de preemergència per risc extrem d'incendi forestal a tot l'interior. El risc serà alt a la costa. I a Canals, Alzira i Torrent el vent ha obligat els ajuntaments respectius a ajornar o suspendre, en l'últim cas, botar foc les fogueres de Sant Antoni. Serà divendres, a les 9 de la nit, quan a Canals encenguen la foguera més gran del món. 

També hem destacat que la multinacional informàtica Hitachi ha confirmat que establirà una de les seus a València. La notícia la va avançar Ximo Puig en l'últim debat de política general i hui li ho ha ratificat el conseller delegat de la companyia al president del govern espanyol Pedro Sánchez. El centre d'enginyeria digital que establirà a València donaran faena a un miler persones. 

La línia 9 del TRAM s'ha reobert amb el trajecte renovat entre Gata de Gorgos i Dénia, que permet connectar la capital de la Marina Alta amb Benidorm i, des d'ací, amb tota la xarxa del TRAM d'Alacant. Això sí, arribar a Alacant encara costa 3 hores de viatge i transbords. Com a complement d'aquesta renovació, Ximo Puig també ha anunciat un avanç en el projecte per a portar el tram des de Dénia fins a Gandia. Aquest mateix mes, ha dit el president de la Generalitat, es publicarà la licitació de l'estudi preliminar del trajecte des de Dénia a la capital de la Safor. El projecte és l'alternativa de l'administració autonòmica als retards de l'anomenat "tren de la costa", entre Alacant i València, que depén del govern espanyol. 

Desarticulada una banda a la Safor que captava menors per a abusar sexualment d'elles. La Guàrdia Civil ha detingut 4 homes a Gandia que van allotjar durant una setmana dos joves en una casa okupada, a les quals drogaven per a després mantindre relacions sexuals amb elles. La mare d'una d'elles es va fer passar per una menor i va destapar el cas. 

Detingut a Palermo, el considerat com a cap de caps de la màfia siciliana Era el criminal més buscat d’Itàlia des de fa 30 anys. Matteo Messina ha sigut detingut hui pels carabiners i acumula condemnes a cadena perpètua per més de cinquanta homicidis.

Ix a la llum material inèdit de Nino Bravo. Són nou minuts de gravació d'uns videoclips del cantant, fets el 1971, per a una gira promocional a Llatinoamèrica. Més de cinquanta anys feia que estaven amagades dins d'una maleta, fins que el gendre del cantant d'Aielo del Malferit les ha trobades a la casa familiar. Eva i Amparo Ferri, filles de Nino Bravo.

stats