15.11.2022 | Les notícies de la nit

65 min.
tp

A les Notícies de la Nit de hui els hem informat sobre la nova polèmica al si del govern de coalició arran de l'aplicació de la llei de garantia de la llibertat sexual, coneguda com la del 'només sí és sí', perquè hui s'han conegut tres sentències que confirmen la reducció, de fins a 4 anys, en penes per abusos sexuals. I, fins i tot una absolució. La ministra d'Hisenda María Jesús Montero ha avançat que el govern central s'obri a modificar la nova norma després d'aquestes primeres revisions de condemnes però des del Ministeri d'Igualtat que lidera Unides Podem la delegada del govern contra la violència de gènere, Victoria Rosell, aquesta vesprada ha acusat els jutges d'aplicar malament la llei.

La inflació frena fins al 7,2% a la Comunitat Valenciana, sobretot gràcies a l'abaratiment de l'electricitat i del gas. La dada suposa 1,8 punts menys que al setembre, quan l'IPC va arribar al 9%. L'abaratiment del preu de l'electricitat i del gas consoliden la reducció de l'augment de preus. Per contra, la cistella de la compra continua pujant. És vora un 16% més cara que l'any passat, la xifra més alta des que es tenen registres. Afecta sobretot productes bàsics com el sucre, la farina, els llegums les hortalisses els ous i la llet... tots han pujat entre un 45 i un 20%.

Tensió a la frontera entre Ucraïna i l'OTAN. Almenys dues persones mortes a Polònia després de la possible caiguda de dos míssils perduts. L'impacte ha sigut a la frontera amb Ucraïna, segons ha avançat l'emissora local Radio ZET. El govern polonés està investigant l'origen de l'explosió i convoca, d'urgència, el Consell de Seguretat Nacional. En un principi, les agències internacionals comunicaven que es tractava de bombes russes i citaven fonts de la intel·ligència dels Estats Units però després han desmentit la informació i asseguren que el Pentàgon no pot confirmar amb precisió la procedència russa de les bombes. Rússia ha negat l'atac. 

Es complica la renovació del Consell Jurídic Consultiu i altres òrgans estatutaris. Al darrere hi ha el desacord entre els grups parlamentaris. El PP acusa el Botànic d'haver canviat les regles del joc quan la negociació ja estava avançada, mentre que PSPV i Compromís creuen que els populars estan seguint una estratègia de bloqueig. Aquests i altres temes, en el pòdcast de hui. 

stats