15.09.2023 | Les notícies de la nit

66 min.
tp

En 'Les notícies de la nit' hem informat de l'última hora de la recerca d'un home desaparegut en ser arrossegat per l'aigua a la séquia de Tormos, al terme municipal de Paterna. Durant els treballs de recerca bombers, policia i Guàrdia Civil han trobat la bicicleta amb què es desplaçava. Una família de Vilamarxant s'ha posat en contacte amb la Policia Local de Paterna. Els han comunicat que estaven buscant un familiar d'uns 52 anys, veí de Manises, que aquest matí tenia una cita amb el metge. 

Des de Castelló de la Plana ha arribat una última hora poc abans de començar 'Les notícies de la nit': investiguen un possible crim masclista després de trobar una dona morta en un domicili. Al costat es trobava la seua parella, que s'ha penjat. No constaven denúncies prèvies, però la dona sí que estava dins del sistema VioGén, el sistema de vigilància policial per a víctimes de la violència de gènere, per una relació anterior. Seria el segon assassinat masclista a la Comunitat Valenciana en les últimes hores. A Oriola, aquest matí s'ha detingut un home acusat de matar la parella amb una arma blanca. La víctima, una dona britànica de 76 anys feia temps que residia a la localitat del Baix Segura i convivia amb l'actual parella des de feia un any i mig. En cas de confirmar-se aquests dos crims com a assassinats per violència de gènere, serien cinc les dones assassinades enguany a la Comunitat Valenciana, 46 a tot l'Estat. 

El jutge ha imposat mesures cautelars a Luis Rubiales, l'expresident de la Reial Federació Espanyola de Futbol: prohibició d'acostar-se a menys de 200 metres a Jenni Hermoso i no comunicar-se amb la futbolista. Rubiales ha declarat com a investigat a l'Audiència Nacional. Se li imputa una possible agressió sexual a la futbolista.

L'oposició ha demanat la compareixença urgent del president de la Generalitat, Carlos Mazón, després del cessament ahir del subsecretari de la conselleria de Justícia, en conéixer-se una condemna anterior per violència de gènere. Mazón ha destacat hui la rapidesa en l'actuació del Consell i diu que el PSPV i Compromís no poden donar lliçons. L'oposició reclama control sobre els nomenaments.

El president espanyol en funcions, Pedro Sánchez, ha recuperat l'agenda pública després de passar una setmana absent per covid. Ha reaparegut en ple debat per la possible llei d'amnistia. Els populars intenten donar una imatge d'unitat després d'una setmana marcada per la crida d'Aznar contra l'eventual norma. L'expresident ha confirmat la seua presència a l'acte del diumenge 24 en contra de la possible llei d'amnistia, com també ho ha fet l'expresident Mariano Rajoy. En aquest context, el president del PNB Andoni Ortúzar i l'expresident català Carles Puigdemont s'han reunit hui a Waterloo, a Bèlgica, amb el rerefons de la investidura. Els dos partits han indicat a través d'un comunicat que l'objectiu de la reunió era la d'enfortir relacions. També han manifestat que s'ha tractat d'un intercanvi de posicions de cara a unes negociacions que encara no han començat. 

Una metgessa de l'àrea de salut de Sagunt amb contracte de reforç ha sigut acomiadada perquè volia ingressar un pacient per "ser homosexual". La dona va avisar l'112 en considerar que l'home era un "perill per als xiquets". La policia està investigant els fets com un presumpte delicte d'odi. 

Ha mort Fernando Botero, el pintor i escultor colombià de les formes voluptuoses. S'ha mort als 91 anys després de patir una pneumònia. Entre les obres més destacades de Botero està l'escultura 'Home a cavall', que va superar els quatre milions d'euros en una subhasta d'obres d'art.

stats