15.05.2024 | Les notícies de la nit

65 min.
tp

En 'Les notícies de la nit' hem informat sobre l'anunci d'un nou expedient de regulació d'ocupació a la factoria Ford d'Almussafes, encaminat a gestionar l'excedent de personal que hi puga haver fins que comence a fabricar-se el nou model de vehicle, previst a partir del 2027. Ho ha avançat el sindicat UGT, majoritari en la fàbrica, i en l'òrgan representatiu dels treballadors. Hem parlat de les repercussions. 

També que la Comunitat Valenciana i Castella-la Manxa han renovat i han ampliat hui l’acord que difumina les barreres sanitàries. El president de la Generalitat, Carlos Mazón, i l'homòleg a la comunitat veïna, Emiliano García-Page, han signat un conveni per a l'atenció sanitària en determinades zones limítrofes entre les dos comunitats autònomes. A més, han segellat un acord de cooperació en matèria d'innovació, docència, formació i investigació sanitària. 

Així mateix, hem parat atenció a les novetats en la investigació policial sobre el braç que un gos va trobar a la partida de l'Espartal de Xixona. La Guàrdia Civil treballa en la hipòtesi que siga de la dona d'un matrimoni alemany. L'aliança que portava en un dels dits ha sigut determinant per a seguir esta pista.   

En l'àmbit internacional, els hem contat que el primer ministre eslovac està entre la vida i la mort després que l'han tirotejat este migdia. Un home ha disparat a Robert Fico en ple carrer, quan anava a reunir-se amb membres del seu govern. A l'autor, de 71 anys, l'han detingut al lloc de l'atac. Estes i altres notícies, en el nostre pòdcast. 

stats