15.02.2024 | Les notícies de la nit

52 min.
tp

En 'Les notícies de la nit' hem sentit en directe la compareixença del ministre d'Agricultura, Luis Planas, després de la reunió que ha tingut aquesta vesprada amb representants de les principals associacions agràries. Entre els anuncis hi ha la creació d'una agència de control alimentari per a reforçar la inspecció de les infraccions al llarg de la cadena alimentària, així com més vigilància a les importacions dels mercats de tercers. A la Comunitat Valenciana, aquest dijous, les protestes s'han traslladat al port de Castelló. Ha sigut la primera mobilització conjunta de les principals associacions, com AVA-Asaja i La Unió Llauradora. S'hi han concentrat per protestar contra el que consideren competència deslleial de tercers països, i per demanar solucions específiques. 

D'altra banda, ens hem fet ressò de les declaracions del president de la patronal valenciana, Salvador Navarro, a Madrid, en el Fòrum Nova Economia. Navarro ha insistit en la necessitat d'una reforma urgent del sistema de finançament i la condonació del deute valencià. També ha reclamat més aigua i més inversions en infraestructures. I encara sobre l'aigua, hem parlat del conflicte obert entre els governs valencià i castellanomanxec a compte de la "solidaritat hídrica". 

Sobre la polèmica mascletà prevista per a diumenge a Madrid, hem explicat la denúncia d'una protectora d'animals i d'Ecologistes en Acció, que han demanat que se suspenga pels efectes sobre la fauna urbana que viu a l'espai on es dispararà. D'ací a menys de dotze hores, divendres, abans de les 11 del matí, se sabrà la decisió. 

A més, en aquest 15 de febrer, recordarem que és el Dia Internacional de la Lluita contra el Càncer Infantil. Aspanion, l'associació de mares i pares de xiquetes i xiquets amb càncer de la Comunitat Valenciana, vol donar visibilitat a aquesta malaltia i reivindicar més inversió i ajuda a les famílies afectades. Més informació, en el pòdcast de 'Les notícies del matí'.

stats