14.11.2022 | Les notícies de la nit

66 min.
tp

En 'Les notícies de la nit' ens hem centrat en les conseqüències dels forts aiguats d'aquest cap setmana. Al respecte, aquest dilluns hem sabut que cinc ajuntaments demanaran la declaració de zona catastròfica després de les pluges del cap de setmana. Són Borriana, Torrent, Aldaia, Manises i Riba-roja de Túria. Tres localitats més (Xert, Canet lo Roig i Nules) estudien fer el mateix pas. La Generalitat aprovarà divendres ajudes per als municipis afectats per les tempestes. Seran ajudes destinades a reparació de danys, de caràcter conjuntural, tal com ha explicat el president de la Generalitat, Ximo Puig. 

La Fiscal superior de la Comunitat Valenciana, Teresa Gisbert, es mostra partidària de rebaixar l'edat penal per delictes sexuals en menors. Gisbert advoca per reduir l'edat penal dels 14 als 12 anys actuals, sempre que les sancions siguen reeducatives i no només punitives. La fiscal, a més, ha compartit la seua preocupació per l'augment de la delinqüència en menors. A més dels delictes sexuals, la Memòria de la Fiscalia també recull un alarmant increment dels delictes de lesions, d'assetjament escolar i d'amenaces comesos per menors. 

La Policia Nacional d'Elx investiga l'actuació dels agents davant d'unes imatges en què es pot veure com un home que acaben de detindre està immobilitzat a terra quan de sobte un agent de paisà li pega tres patades, dos al cap. Els fets van ocórrer dijous a la nit i el vídeo que ha circulat a través de les xarxes socials a petició de la família de l'agredit. 

La Generalitat prorrogarà la rebaixa de les taxes autonòmiques. La reducció del deu per cent de les taxes públiques destinada a mitigar els efectes de la inflació s'allargarà, almenys, fins a l'agost de l'any que ve. La pròrroga es farà efectiu l'1 de gener. 

L'artista Maria Gomar recopila diverses cartes i manuscrits de comiat de persones represaliades pel franquisme a les comarques del nord. Són records dels afusellats que van arreplegar els familiars abans de morir i que han passat de mares a filles i ara als nets. 

stats