14.09.2022 | Les notícies de la nit

65 min.
tp

En 'Les notícies de la nit' hem informat sobre el full de ruta de la Comissió Europea per a fer front a un hivern que es preveu dur. Hi ha tres punts clau: el primer, limitar els beneficies de les grans energètiques que no depenen del gas. El segon, un nou impost a les petrolieres, que hauran de fer una contribució "solidària" d'una part dels seus beneficis extraordinaris. I el tercer, que els països estalvien entre un 5% i un 10% el consum d'energia durant les hores punta. Preveuen recaptar més de 140.000 milions d'euros. La presidenta de la Comissió Europea, Úrsula von der Leyen, ha explicat que l'objectiu és que les empreses compartisquen els seus beneficis i que aquests es canalitzen per a ajudar la ciutadania que més ho necessita. Unes propostes que des del Parlament Europeu s'espera que s'apliquen ben prompte, com ha destacat en 'Les notícies de la nit', el portaveu i director general de Comunicació del Parlament Europeu, Jaume Duch.

I la crisi energètica ha sigut l'epicentre de l'enfrontament entre el govern espanyol i el Partit Popular en la primera sessió de control del Congrés. Els populars donen suport a la taxa europea, però NO a l'espanyola, mentre que per l'executiu, Espanya i la Unió Europea treballen en la mateixa línia.

Les mascaretes continuaran sent obligatòries en els transports públics, segons ha confirmat aquest matí al Congrés la ministra de Sanitat, Carolina Darias, en resposta a una pregunta de Ciutadans. Darias ha assenyalat que seran les recomanacions de les veus expertes les que marquen quan es podrà retirar l'ús al transport i als centres sanitaris.

La seguretat de les festes dels bous al carrer continuen sent focus de debat. Es busquen solucions a les altes cobertures que demanen les companyies asseguradores degut a l'alta sinistralitat des de l'inici de l'any. Aquest matí s'ha celebrat a Borriana una reunió de les parts implicades per a recollir propostes de cara a una pròxima reunió amb les asseguradores que està prevista dilluns. Tota l'actualitat, en el pòdcast. 

stats