14.07.2023 | Les notícies de la nit

30 min.
tp

En 'Les notícies de la nit' hem informat del ple de la Diputació de València, que presidirà el popular Vicent Mompó, després que Ens Uneix (el partit de l'exsocialista Jorge Rodríguez), que tenia la clau de la governabilitat, ha votat la seua única diputada i que no ha rebut cap suport. L'empat en vots favorables entre el candidat popular i el candidat del PSPV, Carlos Fernández Bielsa, s'ha resolt en favor del PP, el partit amb més diputats provincials (13 representants, per 12 dels socialistes), segons marca el reglament. Ha sigut un ple tens i amb incògnita fins al final. 

La Unió Llauradora demana la dissolució d'Intercitrus per paràlisi i inacció. En un escrit al Ministeri d'Agricultura, la Unió Llauradora demana la creació d'una nova interprofessional citrícola que sí que servisca per a vertebrar el sector. Assenyalen que fa cinc anys que no prenen cap decisió. 

Denuncien robatoris a les vivendes de la Canyada del Fenollar, a Alacant, amb els habitants dins. Els lladres actuen amb total normalitat. El grup de robatoris de la Policia Nacional recomana vigilar possibles marques a les portes i no donar la impressió que la casa està deshabitada. A més, aconsellen fotografiar les joies i els articles de valor per a aportar imatges en les denúncies. 

A l'estiu, desenes de poblacions costaneres, però també de l'interior de la Comunitat Valenciana, multipliquen els residents entre 5 i 10 vegades. Els beneficis econòmics són abundants per als negocis privats, però alhora és un maldecap per a molts ajuntaments d'aquests municipis massificats, que es veuen amb greus problemes per a prestar els serveis més bàsics. 

stats