14.05.2024 | Les notícies de la nit

66 min.
tp

En 'Les notícies de la nit' hem informat sobre el veto del Senat a la llei d'amnistia. El PP ha fet servir la majoria absoluta a la cambra baixa per a vetar la llei d'amnistia, que ara torna al Congrés per a l’aprovació definitiva. El resultat ha sigut de 149 vots a favor i 113 en contra, en una sessió en què el PP, Vox i la UPN han parlat d'atac a la democràcia, mentre que el PSOE se sent avalat després dels resultats de Catalunya. Ara tornarà al Congrés per a l'aprovació definitiva, que està prevista per al 30 de maig. 

Al conductor d'Almoradí mort després d'impactar una trapa del clavegueram contra el camió que conduïa, el repatriaran directament a Romania, el seu país d'origen. La Fiscalia belga estudia com a assassinat l'acció dels cinc joves detinguts i ara investiga la possible premeditació, després que s'ha sabut que dies abans ja havien danyat un altre camió amb el mateix procediment.

La inflació interanual s'estanca en el 3,3% a l'abril a la Comunitat Valenciana, per l'encariment del gas i l'abaratiment menor de l'electricitat. El preu dels aliments i les begudes no alcohòliques ha rebotat cinc dècimes cap amunt fins al 4,3%, Segons l'INE, contribueixen a este increment l'alça de les fruites, llegums i hortalisses, que en el mateix mes del 2023 s'abaratiren. 

També hui el Banc d'Espanya ha fet públic que el poder adquisitiu de la joventut cau un 25% a causa de l'encariment del mercat immobiliari i deixa les persones menors de 35 anys sense accés a poder comprar un habitatge. 

En clau política, la situació del Banc Sabadell i d'empreses com Marie Claire s'ha escolat en el debat parlamentari de les Corts. L'oposició assenyala que el Consell només s'ocupa del turisme. Però, per contra, el PP assegura que les noves polítiques públiques suposaran un renaixement industrial. 

L'Ajuntament de València ha denunciat 42 vehicles i autocaravanes a la Devesa del Saler i l'Albufera per aparcar de nit. S'hi han instal·lat nous senyals que prohibeixen aparcar entre la 1:30 a les 8:00 hores i es manté la prohibició d'aparcar de les 22:00 a les 8:00 a l'entorn de l'antic Hotel Sidi Saler. 

I hem parlat de ciència, de curiositat i de les preguntes que ens mouen a continuar trobant respostes, amb el científic i divulgador Carlos Briones, que acaba de publicar 'A bordo de tu curiosidad, un viaje por las preguntas y retos de la ciencia actual'. Estes i altres notícies, en el nostre pòdcast. 

stats