14.04.2023 | Les notícies de la nit

26 min.
tp

En 'Les notícies de la nit' hem anat en directe a Alzira per a informar de l'incendi forestal que s'ha declarat esta vesprada a la Casella. Fins a 10 mitjans aeris han treballat al llarg de la vesprada per a frenar l'avanç cap al paratge natural de la Murta. En les proximitat d'aquest indret natural s'ha constituït el centre de comandament avançat. A última hora de la vesprada l'evolució era favorable, malgrat les difícils condicions climàtiques. 

Tot això en un divendres previ al pont festiu de Sant de Vicent, que també ens ha porta dos notícies destacades de l'àmbit econòmic. D'una banda, acord entre els govern de coalició amb Esquerra Republicana i Bildu per a la llei de l'habitatge que, entre altres coses, limitarà l'augment dels preus. I l'altra notícia econòmica: l'índex de preus al consum, que confirma la frenada de la inflació al mes de març. Els preus continuen pujant, però ho fan al 3%, la meitat que el mes anterior. El que no es modera és la cistella de la compra. 

També els hem explicat que demanar cita per a obtindre el dret d'asil a Espanya és una tasca titànica. La cita prèvia per internet no ha funcionat a causa de les màfies que en venien. Ara han posat un telèfon on poden trucar, però només un dia a la setmana i a unes hores determinades. El sistema continua col·lapsat. Ens hem acostat al cas de Miguel Orlando, un refugiat colombià que viu a Alacant.

De l'exterior, el Consell Constitucional francés avala la polèmica reforma de les pensions del president Emmanuel Macron. Dona llum verda a la l'augment de l'edat de jubilació i rebutja la convocatòria d'un referèndum. Les protestes han continuat hui al carrer.

stats