13.12.2022 | Les notícies de la nit

41 min.
tp

En 'Les notícies de la nit' hem informat de l'aprovació en el Consell de Ministres de la llei de famílies, que busca protegir la conciliació. Incorpora nous permisos i estén les ajudes a les famílies. La ministra de Drets Socials, Ione Belarra, ha qualificat aquesta llei com una de les més importants del curs polític. Entre les mesures més destacades: la generalització, a totes les famílies, d'un pagament de cent euros per a la criança dels fills i filles menors de tres anys, per a dones ocupades i desocupades, i un permís retribuït de cinc dies a l'any per a tindre cura de familiars. També hi haurà un permís parental de huit setmanes. I s'amplia la consideració de família nombrosa a les monoparentals a partir de dos fills. 

Sindicats de collidors de cítrics i la patronal es reuniran demà per a intentar arribar a un acord després que hui s'ha desconvocat la vaga. 

El sector del calcer també ha ajornat la vaga prevista. Sindicats i patronal han estat tot el dia negociant el nou conveni estatal per als treballadors del calcer al Servei de Mediació i Arbitratge de Madrid. Les converses no han avançat molt i, finalment, els mediadors han posat damunt de la taula una proposta amb la intenció d'arribar a un acord. 

El Consell accelerarà la implantació de plantes fotovoltaiques. La Generalitat s'ha compromés hui a aprovar 64 projectes abans del termini exigit pel govern espanyol: el 25 de gener. Ho ha anunciat el cap del Consell, Ximo Puig, després de reunir-se amb totes les conselleries implicades en la tramitació. L'objectiu era posar fi a les divergències entre departaments que estaven retardant els expedients. 

Acord "desastrós" per a la pesca valenciana. La Unió Europea ha augmentat els dies que la flota no podrà eixir l'any que ve. El sector ha valorat aquesta decisió com una ruïna per a la pesca al Mediterrani. Espanya ha votat en contra de l'acord. 

El PSOE i Unides Podem esmenen la reforma del Codi Penal per a aclarir la interpretació de la llei del "només sí és sí". Els dos partits han pactat una esmena en el text que deroga el delicte de sedició i modifica el de malversació. L'objectiu és evitar el marge d'interpretació de la norma i les revisions a la baixa de les sentències.

stats