13.10.2022 | Les notícies de la nit

60 min.
tp

En 'Les notícies de la nit' hem informat del resultat de la reunió entre la delegada del govern espanyol a la Comunitat Valenciana, representants de la Cambra de Comerç d'Alacant i els agents socials. De moment, les explicacions de Pilar Bernabé han convençut. Ha dit que el govern estatal afegirà a les partides actuals 75 milions d'euros més, que eixirien d'esmenar errades tècniques i de computar 69 milions d'euros que van a infraestructures i on no apareix el nom d'Alacant. La Cambra de Comerç d'Alacant, no obstant això, assegura que, si no s'hi intervé, continuaran amb les protestes. L'executiva del PSPV d'Alacant s'ha reunit aquesta vesprada per a analitzar els comptes. Afirmen que no dubtaran a afegir-se a les mobilitzacions, encara que confien no haver d'arribar a aquest punt.

A les comarques del nord la patronal taulellera Ascer ha apujat el to de la crítica contra el govern espanyol. Insisteixen que les ajudes per al sector són necessàries i urgents. I posen l'accent en el fet que depenen de l'Estat i no de Brussel·les. Per això insten l'executiu de Sánchez a implementar-les abans que més empreses tanquen. En l'última setmana s'han executat tres expedients de regulació d'ocupació, que han generat el comiat de 400 treballadors i treballadores.

El president del govern espanyol, Pedro Sánchez, ha anunciat hui al Congrés el pla anticrisi i les mesures econòmiques i socials, dotades de 3.000 milions d'euros.

Fumata blanca en el ple extraordinari del Consell General del Poder Judicial a Madrid, en què han nomenat el progressista Rafael Mozo com a nou president de l'òrgan de govern dels jutges, després de dimitir Carlos Lesmes dilluns passat. Una elecció que ha sigut quasi per unanimitat. Amb aquesta elecció rebutgen l'informe de Carlos Lesmes que demanava que fora la mateixa persona que ha quedat al capdavant del Tribunal Suprem després de la seua dimissió, Francisco Marín. Això crearà ara una bicefàlia en el poder judicial.

Més denúncies i més víctimes per violència de gènere a la Comunitat Valenciana. Durant el segon trimestre de l'any s'han presentat un 22% més de denúncies i les víctimes han augmentat un 12% respecte al mateix període de l'any passat. Aquestes i altres notícies, en el pòdcast

stats