14.10.2022 | Les notícies de la nit

58 min.
tp

En 'Les notícies de la nit' hem informat que un de cada deu valencians està en risc de pobresa, un milió i mig de persones. Mig milió estan en pobresa severa. La Comunitat Valenciana és la sisena autonomia de més població en pobresa o en risc d'exclusió de tot Espanya. El perfil més comú que trobem en aquesta situació: les famílies monoparentals femenines, de dones soles amb fills i filles al seu càrrec, són les més castigades per la pobresa.

Després de tres mesos, la dada de l'IPC ha baixat de dos dígits. A la Comunitat s'ha quedat en el 9%, vora dos punts menys que a l'agost. Al conjunt d'Espanya l'IPC s'ha quedat en el 8,9%. La baixada va lligada al descens de la factura de la llum i dels combustibles. Però la cistella de la compra no para de pujar i en aquesta ocasió ho va de manera rècord: més d'un 14% interanual. Des de l'OCU demanen mesures per a frenar aquest augment constant.

El sector del taulell continua preocupat per l'augment del preu del gas. En aquest sentit, eI cap del Consell, Ximo Puig, ha anunciat que la Generalitat està disposada a participar en la compra de gas comú per a tractar de pal·liar els efectes de la crisi energètica en indústries dependents, com la taulellera. I mentre el president dels populars visitava aquest matí la patronal ceràmica a Castelló, el PP ha registrat una iniciativa al Congrés per a instar el govern espanyol a establir una tarifa especial per a la indústria hiperintensiva en energia, destinar un paquet d'ajudes temporals al sector i excloure'l dels possibles talls de subministrament energètic, entre altres.

A més, en 'Les notícies de la nit' hem parlat amb Xavier Franco, a qui fa setze mesos van fer-li un trasplantament de renyó. Divendres que ve emprén una segona part del Camí de Sant Jaume. La seua campanya utilitza el lema "L'esport és salut. El trasplantament és vida", sobretot per a conscienciar de la importància de donar òrgans. Aquestes i altres notícies, en el pòdcast. 

stats