13.09.2023 | Les notícies de la nit

65 min.
tp

En 'Les notícies de la nit' hem informat que per tercer dia consecutiu s'han produït problemes per la falta de servei en el transport escolar. En aquesta ocasió, en cinc centres de les comarques de la Safor, la Ribera, l'Horta Sud i València. L'empresa adjudicatària del servei al·lega falta de xòfers. Un dels col·legis que més problemes ha presentat és La Encarnación de Torrent, un centre d'Educació Especial. De les sis línies d'autobús que havien de funcionar, hui només n'ha passat la meitat. I 40 alumnes encara no han pogut començar les classes. La federació de famílies, FAMPA, ha convocat per a demà accions de protesta.

L'Ajuntament de Borriana demanarà declarar zona catastròfica. Hui han fet la revisió de danys causats per l'esclafit humit que va afectar ahir la localitat i, tot i que encara no hi ha un càlcul econòmic dels danys, la majoria d'edificis municipals estan afectats. Alguns ja han reobert gràcies als treballs de reparació de les brigades municipals. 

Les organitzacions agràries calculen entre 8 i 15 milions d'euros els danys al camp provocats per les intenses pluges d'ahir, acompanyades de pedra i vent. Hauria afectat 18.000 hectàrees principalment als Serrans, el Baix Segura o la Plana Baixa. Conreus com els cítrics, l'olivar, els ametlers o el raïm són els més afectats. 

El PP ha convocat una manifestació a Madrid contra l'amnistia dos dies abans del debat d'investidura d'Alberto Núñez Feijóo, és a dir, diumenge 24 de setembre. El PP valencià ha oferit a Núñez Feijóo un front comú contra Sánchez. El Partit Popular ha desvinculat aquesta convocatòria de la crida a la mobilització que l'expresident José María Aznar va fer ahir contra l'amnistia. Des del govern en funcions han qualificat les paraules d'Aznar de colpistes i li han demanat deixar de generar odi. 

Creixen les trampes dels propietaris per a esquivar algunes condicions de la nova llei d'habitatge per a protegir els inquilins, que dificulta tirar-los de casa en qualsevol moment. Utilitzen contractes d'habitacions o de vivenda temporal, que són il·legals quan realment es tracta d'un ús d'habitatge habitual.

A Líbia, més de 6.000 persones han mort pel pas del cicló Daniel i 10.000 estan desaparegudes. La catàstrofe humanitària ha transformat la ciutat de Derna, la més afectada, en un escenari fantasma on els equips de rescat treballen a destall. Una trentena de bombers valencians amb gossos ensinistrats hi han arribat hui per ajudar.

La companyia valenciana l'Horta Teatre ha sigut guardonada amb el Premi Nacional d'Arts Escèniques per a la infància i la joventut, dotat amb 30.000 euros. A punt de complir 50 anys de trajectòria, el jurat ha valorat entre altres coses la seua dedicació a la infància, i la difusió del valencià com a llengua de cultura.

stats