13.09.2022 | Les notícies de la nit

65 min.
tp

En 'Les notícies de la nit' hem informat que l'IPC a la Comunitat Valenciana s'ha quedat congelat en el 10,9%, la mateixa dada que el juliol. Això vol dir que els preus de la cistella de compra estan per damunt de la mitjana estatal, que se situa en el 10,5%. La farina és l'aliment que més ha incrementat el seu preu, un 40% més que ara fa un any. La segueixen la mantega, els ous i la llet. La carn s'ha encarit un 15%. L'economista i professora de la Universitat de València Vanessa Campos ha augurat, en 'Les notícies de la nit', un hivern complicat. Una conclusió a què s'arriba perquè la inflació subjacent, la que no inclou ni combustibles ni aliments frescos, s'ha situat a l'agost en el 6,4%, la xifra més alta des de 1994.

En la Nit de l'Economia Valenciana, el president de la Cambra de Comerç de València, José Vicente Morata, ha demanat que deixen treballar l'empresariat en un entorn d'estabilitat, en el qual els polítics eviten les crispacions. I ha pregat arribar a pactes en tots els àmbits per la situació d'excepcionalitat que vivim.

Al Congrés, aquesta vesprada s'ha aprovat la proposta de nous impostos a la banca i a les grans energètiques. Una iniciativa que ha tirat endavant, tot i que amb crítiques dels socis d'investidura, als quals no els ha agradat que s'haja fet mitjançant una proposició de llei.

A casa nostra, els tres socis del Botànic han apostat per mantindre el govern d'esquerres a la Generalitat, però s'han llançat advertències creuades. Els dos socis minoritaris, Compromís i Unides Podem, es planten i posen condicions als socialistes. En el repartiment de conselleries, els primers; en la correlació de forces, els segons. Aquestes i altres notícies de hui, en el pòdcast. 

stats