13.06.2023 | Les notícies de la nit

66 min.
tp

En 'Les notícies de la nit' hem conegut el pacte signat hui entre el Partit Popular i Vox. La Comunitat Valenciana tindrà govern al més prompte possible. És el que ha assegurat el líder dels populars valencians i candidat a la presidència de la Generalitat, Carlos Mazón, aquesta vesprada en roda de premsa, després de firmar el pacte de govern amb Vox. Un executiu en el qual no estarà Carlos Flores, la línia roja que marcaven ahir a Génova. Hui hem sabut que Flores es presentarà de número 1 al Congrés per València. A pesar d'aquest moviment, la valoració dels grups de l'oposició no ha sigut positiva després de l'acord entre el PP i Vox per a formar govern. El diputat electe de Compromís a les Corts Joan Baldoví ha expressat que hui és un dia molt trist per a la democràcia valenciana. I pel PSPV, Miquel Soler, responsable de formació de l'executiva socialista, ha previst un futur negre per a la Comunitat Valenciana. 

Tot i això, el primer pacte de govern entre el PP i Vox a la Comunitat Valenciana s'ha firmat aquest matí a Elx. Pablo Ruz serà l'alcalde popular i Vox tindrà tres regidories, entre les quals estan la de família, de nova creació. Les reaccions de l'anterior equip de govern, del PSPV i Compromís, no s'han fet esperar i posen el focus en la retallada de drets socials dels pròxims quatre anys. 

Dia de pluges torrencials en molts punts, acompanyades de granís. Les tronades han deixat a Oriola 20 litres per metre quadrat en només deu minuts. Cap al nord, l'Ajuntament de Cinctorres, a l'interior de Castelló, ha tallat un camí rural pel desbordament del riu Calders. A Oliva, una forta tempesta ha deixat 27 litres per metre quadrat. A Forna, a l'interior de la Marina Alta, s'han acumulat 47 litres per metre quadrat, 41 dels quals en només vint minuts, acompanyats també de pedra. 

El Consell de Ministres ha aprovat hui la modificació de la tarifa regulada de l'electricitat. Amb el nou càlcul es vol reduir la volatilitat del preu per a evitar que torne a disparar-se la factura de la llum. Una demanda de la Comissió Europea, que començarà a aplicar-se el 2024. Això el dia que hem conegut l'IPC de maig, que ha baixat vora un punt i se situa en el 3,1%, la xifra més baixa des de fa quasi dos anys. 

stats