13.04.2023 | Les notícies de la nit

30 min.
tp

En 'Les notícies de la nit' ens hem centrat en la manca de pluja generalitzada a la Comunitat Valenciana. Més de 100 dies fa que no plou en punts com Llíria o Marines, al Camp de Túria; o a Villena, a l'Alt Vinalopó. En aquests municipis està la situació més extrema, però a la majoria de zones fa més de 50 dies que no plou. Són dades d'Avamet que dibuixen el mapa de la sequera al nostre territori, especialment preocupant també a comarques com la Plana d'Utiel-Requena i amb una situació un poc més favorable als Ports.  

Hui, les temperatures excepcionalment altes, el vent i aquesta manca de pluja han posat de nou bona part de la Comunitat Valenciana en risc extrem d'incendis forestals. De fet, aquest dijous s'han declarat dos focs. Un a Barraques, a l'Alt Palància, provocat pel que sembla l'incendi en el motor d’un molí de vent. L'altre al Genovés, a la Costera, i que ha obligat a desallotjar el veïnat d'algunes urbanitzacions. Els dos estan estabilitzats. 

Una altra de les notícies del dia. La junta d'accionistes de Ferrovial ha aprovat per majoria el trasllat de la seu fiscal als Països Baixos. El president, Rafael del Pino, ha apel·lat a la llibertat. I ha dit que no se'n van d'Espanya. 

I una altra notícia econòmica. Els preus de la vivenda continuen a l'alça, alhora que cau el nombre de noves hipoteques per l'augment del tipus d'interés. Ja dediquem sis anys de sou brut a pagar la vivenda a Alacant, 5 i mig a València, i vora 4 a Castelló. Comprar-ne és més car i pagar la hipoteca, cada volta més impossible.

stats