12.12.2022 | Les notícies de la nit

58 min.
tp

En 'Les notícies de la nit' hem informat de l'acord entre el PSOE i Esquerra Republicana de Catalunya per a modificar el delicte de malversació. L'acord preveu un màxim de quatre anys per malversar diners públics sense ànim de lucre o enriquiment personal i implica una rebaixa de quatre anys en les penes, ja que actualment el Codi Penal castiga amb un màxim de huit anys la malversació en el tipus agreujat. Té el suport d'Unides Podem, que no ha estat en les negociacions d'aquesta esmena. L'esmena transaccional signada pel PSOE i Esquerra distingeix entre tres tipus de malversació i, segons els independentistes, cap no es correspon amb les conductes que portaren a organitzar l'1 d'octubre. Mentrestant en el PP, el president, Alberto Núñez Feijóo, ha insistit en la necessitat de convocar eleccions anticipades. Ho ha fet en la sessió de control al Senat.

També hem abordat la rercerca d'un pescador desaparegut en aigües de Calp, que ha quedat suspesa amb l'arribada de la nit. L'home, de 43 anys, ha caigut quan treballava en un pesquer procedent de Gandia. Les autoritats han rebut l'avís quan el patró de l'embarcació l'ha trobat a faltar.

Diverses vagues amenacen el Nadal. El sindicat de pilots SEPLA en Air Nostrum ha convocat vagues de 24 hores per als principals dies de Nadal, entre el 22 de desembre i el 3 de gener. També ho ha fet Comissions Obreres, el sindicat amb més representació en AENA, que ha fet oficial la convocatòria de vaga als aeroports espanyols en dies de Nadal i Reis. Per la seua banda, el calcer també amenaça d'aturar la producció. Demà seuen a la taula amb les patronals per a evitar una nova vaga. També demà arranca la vaga indefinida dels collidors de cítrics de la Comunitat Valenciana després que els sindicats majoritaris no han arribat a un acord amb la patronal del sector. 

Arriba als jutjats el cas del xiquet de Petrer que va morir per peritonitis després d'anar cinc vegades a urgències. Aquest matí han declarat les dues metgesses investigades, arran de l'informe pericial que concloïa una mala praxi. La família manté que hi hagué negligència i demana la inhabilitació de les facultatives. Raquel Sánchez és advocada de la família.

Més de 7.000 denúncies per violència masclista a la Comunitat Valenciana en el tercer trimestre, un 11% més. Augmenten les denúncies, però també les víctimes. Segons les veus expertes, la pandèmia va atrapar les dones a casa amb els seus agressors i ara ja poden denunciar.

stats