12.10.2022 | Les notícies de la nit

34 min.
tp

En 'Les notícies de la nit' hem informat sobre el protagonisme del Consell General del Poder Judicial en les celebracions institucionals del Dotze d'Octubre. I un any més s'han sentit insults i xiulits contra Pedro Sánchez, en arribar a la tradicional desfilada militar celebrada a Madrid i presidida pels reis. Carlos Lesmes, dimitit fa poc com a president del Consell General del Poder Judicial, ha sigut el gran absent. El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha acusat el PP de ser l'únic responsable de la crisi judicial.

El 2023 la Comunitat Valenciana serà, un any més, l'autonomia pitjor finançada per l'Estat. Tindrem 2.651 euros per habitant, a molta distància de Cantàbria, que en rebran uns 3.800, un 40% més que nosaltres. La mitjana espanyola és de més de 3.000 euros per càpita. Això vol dir que per cada valencià i valenciana rebrem 360 euros menys del que ens pertocaria per a estar en el nivell mitjà de tota la ciutadania de l'Estat. Ací no estan inclosos els diners de les inversions reals, el Fons de Compensació Interterritorial i altres partides, algunes compartides amb diferents administracions.

De l'exterior, Ucraïna treballa en la reparació de la infraestructura elèctrica, greument danyada per l'ofensiva russa dels últims dies. Uns atacs que continuen fent víctimes: set morts en un mercat de la regió de Donetsk. Paral·lelament el Kremlin anuncia la detenció de huit persones pel sabotatge al pont de Crimea. Aquestes i altres notícies, en el pòdcast. 

stats