12.09.2022 | Les notícies de la nit

65 min.
tp

En 'Les notícies de la nit' hem informat sobre l'inici de curs. Vora 924.000 alumnes han tornat a les aules. I ho han fet sense restriccions sanitàries, és a dir, sense mascaretes ni ventilació constant a les classes. En aquest nou curs hi ha quasi 750 docents més. A més, la Conselleria d'Educació ha anunciat un pla per a consolidar 15.000 docents en la plantilla.

S'intueix difícil l'acord per a configurar una cistella bàsica de la compra a preus assequibles per a totes les butxaques. El xicotet comerç considera que afavoreix la gran distribució en el seu detriment. La gran distribució considera que limitar els preus distorsiona el mercat i és per això que demana que s'abaixe l'IVA de certs productes. Els forns rebutgen el que anomenen intervencionisme en els preus dels aliments. Mentrestant, la ministra de Treball, Yolanda Díaz, emplaça les empreses de distribució i les associacions de consumidors a tornar a reunir-se en uns dies per a aconseguir un gran acord contra l'escalada inflacionista.

El ministre de Seguretat Social, José Luis Escrivà, s'ha reunit amb els agents socials per a intentar tancar la negociació sobre la reforma del sistema de pensions. Entre les propostes del ministeri, ampliar el període de còmput per al càlcul de la pensió, actualment fixat en els últims 25 anys de vida laboral. Segons Escrivà, aquest còmput no arribarà als 35 anys. En 'Les notícies de la nit' hem parlat amb l'especialista en pensions, Enrique Devesa, investigador de l'Institut Valencià d'Investigacions Econòmiques, qui ha alertat del que ens podem trobar quan es jubile la generació del baby-boom.

Tot això en el tercer aniversari de la DANA que va arrasar el Baix Segura. Van caure 500 litres per metre quadrat i el riu Segura es va desbordar. Es va evacuar més de 600 persones i 3.000 vivendes van patir danys. Tot això i més, en el pòdcast. 

stats