11.12.2023 | Les notícies de la nit

66 min.
tp

En 'Les notícies de la nit' hem repassat els titulars que ha deixat el primer Consell de Política Fiscal i Financera de la legislatura, que ha acabat amb un xoc frontal entre el Ministeri d'Hisenda i les catorze comunitats governades pel PP. La consellera d'Hisenda ha criticat que no es parlara més de finançament autonòmic i la ministra ha retret al PP que cada comunitat defenga un criteri diferent. María Jesús Montero també ha negat que Hisenda mantinga reunions bilaterals amb Catalunya per a tractar aquestes qüestions i ha assegurat que la condonació del deute pactat amb Esquerra Republicana serà extensiu a tots els territoris.

Un altre argument polític del dia és el de les reaccions a les declaracions de Santiago Abascal sobre Pedro Sánchez en el diari argentí de més tirada. El líder de Vox, que assistia a la presa de possessió de Javier Milei, va comparar Sánchez amb el dictador feixista italià, Benito Mussolini, i va dir que el poble voldrà "penjar-lo dels peus". Unes paraules que aquest dilluns han condemnat tant des de l'esquerra com des del PP, però que també han alimentat un dur intercanvi d'acusacions. 

També els hem explicat que aquest dilluns ha començat el juí pel tiroteig al cementeri de Torrent el dia de Tots Sants del 2021. Van morir dos homes; un era membre de la coneguda família dels Marco i l'altre, un veí de Torrent de 79 anys que portava flors a la tomba de la dona i que va ser víctima d'una bala perduda. Els acusats són tres membres de la coneguda família Bocanegra. 

I, mentrestant, la DGT ha iniciat aquest dijous una campanya especial per a controlar el consum d'alcohol i drogues, centrada en zones d'oci i en dies on se celebren molts dinars i sopars de Nadal, aquest dimarts es posa en marxa la prohibició dels patinets elèctrics en els trens. Una qüestió de seguretat, pel perill que exploten les bateries. Hem sentit les veus d'usuaris que fins ara els feien sevir per a arribar a la faena o desplaçar-se per la ciutat, i que ara hauran de buscar alternatives. 

stats