12.12.2023 | Les notícies de la nit

66 min.
tp

En 'Les notícies de la nit' hem abordat els resultats de la segona cimera empresarial Comunitat Valenciana - Madrid, que ha tingut l'ampliació del port de València com a protagonista. Les dues administracions han estat representades al més alt nivell, amb els presidents Carlos Mazón i Isabel Díaz Ayuso, els dos del Partit Popular. Ha sigut una exhibició de compenetració i abraçades en una trobada que vol simbolitzar també l'aliança estratègica de dues comunitats autònomes que representen el 25% del PIB de l'Estat i el 26% de la població, i que ara obrin una nova etapa de "coordinació" i "competència lleial" per a defendre els seus interessos.  

Però l'argument polític del dia ha sigut la llei d'amnistia, que ha arribat al Congrés i ha evidenciat les diferències entre blocs. Després d'un tens debat, sembla que la tramitació de la llei s'aprovarà amb el suport dels socis de govern. El PP ha comparat la sessió al Congrés amb el colp d'estat del 23F i ha trobat resposta del PSOE. 

També hem parlat de les pensions no contributives, que es revaloritzaran vora un 7%, mentre que les pensions de viudetat amb càrregues familiars ho faran fins a un 14%. Aquesta és una de les novetats que ha avançat la ministra d'Inclusió, Seguretat Social i Migracions, Elma Saiz, que ha dit que aquestes revaloritzacions garanteixen el poder adquisitiu de les persones pensionistes

I una novetat: les comunitats de veïns i veïnes podran vetar els pisos turístics. A partir de la nova llei de propietat horitzontal, es requereix el vot favorable de tres quintes parts dels propietaris per a prohibir-los, segons una sentència del Tribunal Suprem. La sentència parla de prohibició d'activitats econòmiques. Més detalls en el pòdcast de 'Les notícies de la nit'. 

Imatge: Europa Press

stats