11.11.2022 | Les notícies de la nit

58 min.
tp

En 'Les notícies de la nit' hem informat de l'episodi de pluges més important des de maig. Les tempestes, localment fortes, han deixat més de cent litres per metre quadrat en punts com Vila-real, Xàbia, les Alqueries, Pego, Simat de la Valldigna, Forna o Albal. Durant la vesprada, la pluja s'ha intensificat a les comarques del nord on els bombers han rescatat huit persones, dues d'elles menors, dins dels seus vehicles atrapats per l'aigua.

El PSOE i Unides Podem han activat el canvi legislatiu per a eliminar el delicte de sedició. Una reforma anunciada per Pedro Sánchez que preveu que la pena per desordes públics agreujats siga de cinc anys, davant del màxim de quinze que preveu ara el delicte de sedició. El president del PP, Alberto Núñez Feijóo, ha avançat que revertirà esta reforma en cas d'arribar a La Moncloa, mentre que Esquerra Republicana ha dit que és un pas important per a solucionar el conflicte polític.

Hui s'ha celebrat el primer congrés contra la islamofòbia a la Comunitat Valenciana, un racisme i una xenofòbia que presenta múltiples rostres. Han reclamat quantificar les agressions amb motivació islamòfoba i introduir-la com un tipus de delicte d'odi per a conéixer la magnitud del problema. I obrint el focus, perquè també, diuen, existeix la islamofòbia de gènere.

A Castell de Castells la preocupació és màxima. La principal carretera d'accés només estarà oberta tres hores al dia a partir de dilluns. La construcció d'un pont els deixarà pràcticament incomunicats durant setmanes. L'alternativa a la carretera és una via de terra.

Diumenge es compleixen vint anys del desastre del Prestige i les organitzacions ecologistes alerten que es podria tornar a produir. Van ser milers de tones de fuel vessades a la mar a causa de l'enfonsament d'un vaixell petrolier davant de la costa gallega. Aquestes i altres notícies, en el pòdcast. 

stats