11.10.2022 | Les notícies de la nit

66 min.
tp

En 'Les notícies de la nit' hem informat del Pla de Contingència aprovat pel Consell de Ministres. Un pla que vol incentivar l'estalvi d'energia de cara a l'hivern. Conté 73 mesures distribuïdes en sis blocs per a reduir entre un 5 i un 14 per cent el consum de gas. Moltes d'aquestes mesures van encaminades a ampliar la protecció dels consumidors i les consumidores amb l'ampliació del bo tèrmic i elèctric. També es treballa en una proposta per a calderes comunitàries que beneficiarà 1,6 milions de llars i s'impulsarà l'autoconsum amb la instal·lació de plaques solars en habitatges. Un pla dotat de 500 milions d'euros. Les mesures són només obligatòries per a les administracions. Per a la resta es tracta, de moment, de recomanacions.

En el juí del cas Alqueria, hui declaració clau, la de José Luis Vera, l'excap jurídic de Divalterra. Vera ha afirmat que els contractes venien nomenats 'des de dalt', en al·lusió al PSPV i Compromís. També ha explicat que ell no tenia competència en els contractes dels alts càrrecs, ja que no estaven adscrits a la seua àrea i depenien només del departament de Recursos Humans. José Luis Vera, finalment, ha atribuït a l'equip de confiança de Jorge Rodríguez, el principal acusat, un poder absolut en Divalterra.

A Sogorb, un jutjat ha obert causa sobre el tren de l'incendi de Begís del passat mes d'agost, després de rebre l'atestat policial. De moment, no hi ha cap persona investigada i no han citat a ningú a declarar.

I a Brussel·les el president Ximo Puig ha anunciat ajudes directes a les empreses ceràmiques per a alleugerir l’impacte pel sobrecost del gas. Un sector que, com apunta, està en un moment crític. En només una setmana el sector ha anunciat l'acomiadament massiu de vora 500 persones. L'ERO més nombrós és el que negocia en aquests moments Halcón Cerámicas, i que se suma als 185 afectats per l'ERTO de la mateixa empresa.

La plataforma Cohabitem s'ha concentrat a les portes de la Generalitat per a demanar que es tramite amb urgència un projecte de llei de vivenda col·laborativa que regule aquest tipus d'habitatge, que necessitaria el finançament de l'administració. És un sistema de convivència amb unitats habitacionals individuals que comparteixen zones comunitàries, com la bugaderia, la consulta mèdica i espais socials. Aquestes i altres notícies, en el pòdcast. 

stats