11.09.2023 | Les notícies de la nit

50 min.
tp

En 'À Punt Notícies' edició nit hem informat de la lluita contra el rellotge dels efectius al Marroc, on ja sumen vora 2.700 persones mortes pel terratrémol de divendres. L'exèrcit ha muntat tendes de campanya militars perquè hi ha milers de persones que s’han quedat sense res. En alguns pobles només es pot repartir ajuda amb helicòpters. A Marràqueix es demana també sang. Més de 50 militars i quatre gossos de l'UME ja treballen en les tasques de rescat i ja han rescatat alguna persona amb vida. Ací a la Comunitat Valenciana, les institucions i organitzacions tracten d'organitzar-se per a enviar ajuda humanitària. La Generalitat ha mobilitzat 100.000 euros. L'objectiu, atendre la població civil afectada pel sisme i que se sent abandonada per les autoritats del país. 

Hui, primer dia de classe per a l'alumnat d'infantil, primària i secundària de la Comunitat Valenciana. Una primera jornada que no ha pogut començar amb normalitat per a vora 1.000 alumnes que havien d'acudir en autobús i que han arribat tard. Des de la companyia d'autobusos, asseguren que es deu a un problema amb 14 conductors que no han comparegut, mentre que la Conselleria d'Educació ha promés una solució. 

Les condicions de Junts per a investir Pedro Sánchez, és a dir, l'amnistia als condemnats pel 'procés', i si hi haurà o no futura consulta, marquen la celebració de la Diada a Catalunya. A la manifestació pels carrers de Barcelona s'ha sumat enguany els membres del govern català, entre ells el president Pere Aragonés. Esquerra Republicana i Junts per Catalunya continuen marcant distàncies per a intentar liderar eixes negociacions.

L'Audiència Nacional admet la querella contra Luis Rubiales per agressió sexual i coaccions a Jenni Hermoso. El jutge instructor obri la via penal només unes hores després que Rubiales anunciara la dimissió. La seua eixida obri un procés electoral dins de la Federació Espanyola de Futbol que podria arribar amb un procediment urgent o ja en 2024, quan estaven previstes les eleccions. Aquestes i altres notícies, en el nostre pòdcast.

stats