11.07.2023 | Les notícies de la nit

30 min.
tp

En 'Les notícies de la nit' hem informat de la jornada de calor extrema que s'ha viscut al nostre territori. A Casas del Río, a Requena, s'ha arribat als 44,7 graus. el registre més alt a tot Espanya. Cinquanta municipis d'onze comarques estan en risc alt, segons Sanitat. Sobretot, a l'interior d'Alacant i València. Més prop del litoral i les comarques centrals, menys graus, sí, però amb més humitat, i això s'ha traduït en calor bascosa. La calor sufocant del dia no donarà treva a la nit. Pràcticament en tot el territori, excepte al nord, tindrem una nit tropical. En quinze comarques no baixarem dels 25 graus i tindrem una nit equatorial. En una desena de poblacions costarà molt agafar el son, perquè tindran una nit tòrrida, és a dir, en tot moment per damunt dels 28 graus. 

En política, compte arrere per a la investidura de Carlos Mazón, que hui ja s'ha acomiadat com a president de la Diputació d'Alacant davant de l'empresariat alacantí. El futur cap del Consell ha marcat els que, diu, seran els seus eixos de legislatura: reduir impostos, acabar amb la dependència energètica i impulsar la construcció de vivenda. 24 hores abans del debat que ha de servir per a investir el nou president de la Generalitat, se celebrarà l'últim ple del Consell del govern del Botànic. En paral·lel, les Corts han constituït les 14 comissions de treball, amb representació per als quatre grups de l'hemicicle. 

Cinqué dia de campanya electoral marcat per la ressaca del cara a cara d'anit entre Pedro Sánchez i Alberto Núñez Feijóo. El candidat del PP diu que guanyar un debat no és guanyar unes eleccions i Pedro Sánchez l'acusa de recórrer a una "muntanya de mentides". Víctimes d'ETA fan una crida als polítics perquè deixen d'usar el lema "Que et vote Txapote" perquè banalitza el terrorisme.

El Consell de Ministres aprova l’oferta ordinària d'ocupació pública més gran de la història. Vora 40.000 places per a enguany. Suposa un increment de vora el 16% respecte a l’oferta de 2022. Les places s'hauran de convocar abans que acabe l'any per a les empreses públiques i, a més, tenen l'obligació d'haver fet totes les oposicions en un termini màxim de dos anys. Es tracta d'una oferta per a l'administració general de l'estat. Es reforçaran, per tant, els serveis del SEPE i la Seguretat Social de manera prioritària, però també la Inspecció de Treball, l'Agència Tributària, Institucions Penitenciàries i Justícia, entre altres organismes. 

I en cultura, més de 50 cinemes de la Comunitat Valenciana ofereixen sessions per dos euros. Una iniciativa que té com a objectiu fomentar la tornada a les sales de cine de la població de 65 anys o més, el grup d'edat que més està tardant a reprendre els hàbits d'assistència al cinema previs a la pandèmia. Aquestes i altres notícies al nostre pòdcast. 

Programes

Més

Entrevistes

Més
stats