10.11.2022 | Les notícies de la nit

60 min.
tp

En 'Les notícies de la nit' hem informat que Volkswagen ha multiplicat l'aposta prevista a Sagunt. Ha elevat la inversió total per a la gigafactoria de Sagunt, de 4.500 milions d'euros en el període 2023-2026; inicialment es parlava de 3.000 milions d'euros. També ha elevat la creació de llocs de treball directes en vora 4.200; inicialment es parlava de 3.000. En el projecte territorial estratègic presentat davant de la Conselleria de Política Territorial, també s'inclou un augment de la creació de llocs de treball indirectes fins als 27.000; abans es parlava de 12.000. Finalment, s'elevarien els llocs de treball induïts, és a dir, aquells que es creen pel consum que fan els treballadors i treballadores directes i indirectes de la gigafactoria: es parla de la creació d'11.000 d'aquest tipus de llocs de treball.

El port de València ha donat llum verda a la nova terminal de creuers, una inversió no exempta de polèmica. La consellera de Transició Ecològica, Isaura Navarro, ha mostrat el desconcert i la preocupació perquè l'adjudicació no disposa de cap declaració d'impacte ambiental. La plataforma Ciutat-Port acusa de prevaricació l'Autoritat Portuària. El port de València diu que serà sostenible.

A les Corts, s'ha aprovat unanimitat la reforma fiscal. Els partits de l'oposició han votat a favor de les rebaixes de l'IRPF però l'esmena del PSPV que proposa rebaixar l'impost de successions a les empreses familiars genera divisió en els partits del govern del Botànic.

Els caps de servei de l'Hospital de Vinaròs han demanat empara al Síndic de Greuges. A través d'un informe alerten del col·lapse al Servei de Radiologia, que no disposarà de personal suficient per a cobrir totes les guàrdies de 24 hores a partir de l'1 de gener. Adverteixen que la situació està provocada per l'escassa plantilla i les baixes laborals de llarga durada. Assenyalen que aquesta situació endarrerirà l'atenció als pacients amb traumatismes múltiples o amb codi ictus, on el factor temps és important. A més, denuncien que actualment no compten amb professionals de dermatologia, hi ha pocs psiquiatres amb edat per a fer guàrdies, no hi ha psiquiatria infantil, tampoc cardiologia infantil, ni reumatologia. Tampoc disposen de professionals d'urologia per a cobrir el servei necessari. Aquestes i altres notícies, en el pòdcast. 

stats