10.07.2023 | Les notícies de la nit

31 min.
tp

En 'Les notícies de la nit' hem informat de les concentracions d'aquesta vesprada en rebuig a la violència masclista. A Antella, a la Ribera Alta, el veïnat s'ha concentrat 24 hores després que un home assassinara la seua parella i es llevara la vida a continuació. És la segona víctima a la Comunitat Valenciana i la que en fa 28 a tot l'Estat.  

Les Corts també han sigut escenari de la protesta per aquest crim, però amb polèmica. La presidenta de les Corts, Llanos Massó, i la resta de diputats de Vox s'han concentrat al marge de la resta de formacions que estaven darrere d'una pancarta contra la violència masclista. I a Rocafort, d'on era el presumpte assassí, ha passat el mateix aquesta vesprada: Vox, que governa el municipi en coalició amb el PP, s'ha desmarcat de la unitat política i social en la condemna a la violència de gènere.  

En política, tal com ja s'havia avançat, la junta de síndics ha aprovat per unanimitat el calendari de la investidura del popular Carlos Mazón com a president de la Generalitat. El ple a les Corts serà dijous i la presa de possessió, en una setmana, el dilluns 17. Mentrestant, a Múrcia, Vox tomba per segona vegada la investidura del popular Fernando López Miras com a president. Tal com havia anunciat, el partit ultra no s'hi ha abstingut. Si d'ací a dos mesos no hi ha una majoria suficient per a elegir president, caldrà convocar de nou les eleccions. 

Amb quasi tot l'Estat amb avisos per altes temperatures, hui hem sabut que Espanya va ser el segon país d'Europa amb més morts associades a la calor l'any passat, segons un estudi de l'Institut de Salut Global de Barcelona. La Comunitat Valenciana tanca un cap de setmana tràgic amb sis persones mortes amb símptomes d'ofegament a la platja o a la piscina, segons han confirmat fonts dels serveis d'emergències. Representen quasi la meitat dels decessos que s'han registrat en els darrers tres dies a tot Espanya, més d'una dotzena.

També els hem parlat de l'expedició Cavanilles, una ruta pels paratges que van inspirar el botànic valencià més famós. La iniciativa busca donar a conéixer la fauna, flora i cultura de les comarques valencianes a joves de quinze a dèsset anys amb ganes d'aventura. Aquestes i altres notícies, en el nostre pòdcast. 

stats