10.05.2024 | Les notícies de la nit

26 min.
tp

En 'Les notícies de la nit' ens hem fet ressò de l'anunci de la Ford d'Almussafes, que fabricarà 300.000 vehicles a l'any d'un nou model. Encara no se saben el nom ni les característiques, però es llançarà a mitjan 2027. És un model totalment nou que no serà elèctric al cent per cent, però que, segons el sindicat UGT, garantirà nivells superiors de càrrega de treball al que suposaria una plataforma elèctrica. Així ho han comunicat després d'una reunió amb Ford Europa.

Un jove de setze anys ha mort ofegat a l'hotel Trinimar de Benicàssim, a la Plana Alta. És un jugador de voleibol, procedent de Galícia. Competia en el Campionat d'Espanya Cadet, que es disputa a Castelló de la Plana. El jove estava a la piscina de l'hotel. L'ofegament ha ocorregut al voltant de les 12 del migdia quan estava amb els seus companys durant les hores lliures que marca el calendari de la competició de voleibol d'Espanya, que es disputa a Castelló.

La Comissió Nacional del Mercat de Valors anuncia que estudiarà la queixa del Banc Sabadell arran de l'OPA hostil per presumpta manipulació del mercat. L'entitat catalana denuncia que el BBVA ha vulnerat la llei per dir obertament que grans accionistes del Sabadell SÍ que acudiran a l'OPA. Asseguren que és informació sensible que pot moure el mercat i que el BBVA havia d'incloure-la en l'oferta inicial, cosa que no va fer.

Els partits afronten les últimes hores de la campanya electoral de Catalunya. I ho fan amb la incògnita de saber si serà possible la governabilitat des de diumenge. Les últimes enquestes apuntaven Salvador Illa com a guanyador i una pujada important a Carles Puigdemont. Esquerra quedaria tercera força. I està per veure si el PP aconsegueix més escons que Vox. També si Aliança Catalana irromp al Parlament de Catalunya i com queden els Comuns i la CUP. Els ajustats resultats fan que hui desembarquen a Catalunya els líders estatals per a donar suport als seus candidats i candidates. Estaran en el tancament de campanya Sánchez, Feijóo, Díaz i Abascal.

stats