10.04.2024 | Les notícies de la nit

66 min.
tp

Aquest dimecres ha tingut lloc la tercera sessió del juí pel cas Erial. En 'Les notícies de la nit' hem analitzat la declaració de Joaquín Barceló, que ha desmuntat fil per randa la versió d'Eduardo Zaplana: ha confessat que ell era el seu testaferro, que ell figurava com a titular de les societats i dels diners que estaven en paradisos fiscals. Uns diners que, presumptament, arribaven de les comissions per les estacions de les ITV i els parcs eòlics. 

D'altra banda, hem abordat la situació en què queda Ford Almussafes, després que en la reunió d'aquest dimecres a Colònia, a Alemanya, la multinacional no haja aclarit res del nou model que ha de fabricar la planta valenciana. L'empresa demana dos mesos més per a poder concretar-lo. A l'espera del cotxe de passatgers multienergia, el comité d'empresa ha demanat negociar un nou ERTO i l'aplicació d'altres fórmules excepcionals per part del govern central. 

En clau política, repassem les sessions d'aquesta vesprada al Congrés i el Senat, que ha votat, com estava previst, a favor de demanar a la cambra baixa que retire la proposició de llei d'amnistia que ja està tramitant en comissió. És la primera vegada que s'aprova una decisió semblant. Aquestes i altres notícies en el pòdcast de 'Les notícies de la nit'.

stats