10.03.2023 | Les notícies de la nit

66 min.
tp

En 'Les notícies de la nit' de hui els hem informat de l'ERO que ha presentat Ford per a Almussafes al comité d'empresa i que afectaria 1.144 llocs de treball, tot i que els sindicats tenen l'esperança de poder rebaixar la xifra. Entre les raons que ha donat la direcció de la companyia és que els models S-Max i Galaxy deixaran de produir-se el mes que ve. Des del govern valencià, el conseller d'Economia ha demanat prudència en estes xifres i la ministra d'Indústria, Reyes Maroto, ha manifestat la seua preocupació i ha advertit que les ajudes públiques destinades al canvi cap a la mobilitat elèctrica estan condicionades al manteniment dels llocs de treball. 

El Ministeri de Seguretat Social ha presentat hui la reforma del sistema de pensions als agents socials. Es pretén complir així amb els requeriments de la Comissió Europea per a fer front a la jubilació de la generació del 'baby-boom', els nascuts entre 1957 i 1977, els que es jubilen actualment i els pròxim VINT anys. PSOE i Unides Podem han arribat a un acord que els sindicats consideren positiu, tot i que encara han de llegir la lletra menuda. Per la seua part, la patronal ha qualificat la proposta de “regressiva en tota la seua extensió" i de populista. En 'Les Notícies de la Nit' hem conversat amb Robert Meneu, director del departament de matemàtiques per a l'economia i l'empresa de la Universitat de València i especialitzat en el sistema públic de pensions. Meneu no veu clar l'augment de les cotitzacions per a omplir la caixa de pensions. 

A Sogorb el veïnat està en alerta per la possible instal·lació d'una macroplanta fotovoltaica amb 250.000 panells solars que afectaria una cinquantena de cases i parcel·les, a més de l'olivera la Morruda, un dels arbres monumentals de la Comunitat Valenciana, amb més de 1.500 anys d'antiguitat. 

Els dos vicepresidents de la Generalitat, Aitana Mas i Hèctor Illueca, han reclamat una intervenció estatal del preu dels aliments per a alleujar la càrrega de les famílies. I sobre el bo consum que negocia Presidència amb els grans supermercats, Illueca creu que és positiu que s'haja obert el debat dels beneficis de les grans distribuïdores d'alimentació perquè, diu, la situació és dramàtica. Però la portaveu del Consell avisa que caldrà estar vigilants per si la mesura acaba generant una pujada encoberta de preus.

stats