09.11.2022 | Les notícies de la nit

60 min.
tp

En 'Les notícies de la nit' de hui hem informat del sí de Volkswagen a la gigafactoria de bateries elèctriques de Sagunt i com ha sigut rebuda la notícia. Entusiasme de la Generalitat: Ximo Puig l'ha qualificada de la inversió industrial més gran a Espanya en els últims cinquanta anys. Demà es publicarà en el DOGV el projecte territorial estratègic, el mecanisme que regularà i accelerarà la implantació d'aquesta gigafactoria, i les obres començaran en el primer trimestre del 2023. A Sagunt la confirmació de l'arribada de la gigafactoria s'ha rebut amb molta alegria, i són conscients de l'impacte econòmic i social que tindrà en el poble. Els sindicats confien que es genere un treball de qualitat. L'empresariat valencià ha expressat que la gigafactoria convertirà la Comunitat Valenciana en un centre d'atracció d'inversions.

I al camp de concentració d'Albatera, al Baix Segura, visita pionera d'estudiants d'intercanvi. 24 estudiants de l'institut George Brassens de París han visitat un lloc que coneixen bé pels seus programes d'estudis. És la primera vegada que es realitza a Espanya una experiència en què els alumnes treballen directament sobre el terreny el que estudien sobre la Guerra Civil.

Rússia anuncia la retirada de Kherson. Les tropes russes es retiren d'una de les regions que Putin es va annexionar el passat setembre. El govern d'Ucraïna ha rebut aquest anunci amb cautela i diu que no veu senyals que Rússia deixe la zona sense combatre.

75 anys de la mort de l'escultor Maria Benlliure. Una ofrena floral a la tomba al cementeri del Cabanyal, a València, i una exposició al Palau de Cervelló de la ciutat, amb fotografies i documentació sobre la seua trajectòria, formen part dels homenatges que ha organitzat l'Ajuntament de València.

stats