09.04.2024 | Les notícies de la nit

66 min.
tp

Després de dos ajornaments, l'expresident de la Generalitat, Eduardo Zaplana, ha declarat aquest dimarts en el juí pel cas Erial, on figura com a principal acusat. En 'Les notícies de la nit' hem repassat la declaració i la possibilitat de pactes amb la Fiscalia que hauria permés a alguns dels acusats confessar a canvi de rebaixes en la pena. 

També hem estat molt pendents de les investigacions sobre l'incendi forestal que va provocar el castell de focs artificials de Teulada. Els bombers han extingit el foc aquesta vesprada.

En clau política, hem anat a Favara, on el Partit Popular torna a governar, després de la crisi en el grup municipal de Compromís, que va acabar amb la dimissió de l'anterior alcalde. Ha sigut després d'un ple extraordinari tens, on només el PP i el PSPV havien presentat candidatura. El candidat socialista ha sigut el més votat, però en no aconseguir la majoria absoluta, el PP, la llista més votada, s'ha fet emportat la vara de comandament, que cau en mans de María Pilar Sala.

I hem analitzat les dades d'un informe de la Fundació ANAR, que destaca que 4.500 xiquetes o adolescents han patit alguna classe de violència sexual a Espanya els últims cinc anys. Han pujat un 55%. I huit de cada deu agressors sexuals a menors són persones conegudes per la víctima.

stats