09.03.2023 | Les notícies de la nit

60 min.
tp

En 'Les notícies de la nit' de hui els hem informat que la Comunitat Valenciana crearà un bo o xec de consum. La Generalitat i els supermercats s'han reunit per a estudiar ajudes directes per abaratir la cistella de la compra de les famílies en situació vulnerable, com ha confirmat en 'Les notícies del matí' el director de l'Associació de Supermercats de la Comunitat Valenciana, Asucova, Pedro Reig. El cap del Consell ha confirmat que s'està treballant en aquesta iniciativa, encara que ha admés que la implantació del bo és "complexa". De fet, s'està treballant en com articular aquesta ajuda per a no danyar ni els productors ni el xicotet comerç, entre altres. 

Accident mortal a la mina de potassa de Súria, a Catalunya. Tres joves han mort en esfondrar-se la galeria que estaven inspeccionant, un d'ells era d'Almoradí (Baix Segura). L'accident s'ha produït a primera hora del matí a 900 metres de profunditat. La mina havia passat l'última revisió amb èxit feia només tres setmanes. Els Mossos d'Esquadra s'estan encarregant de la investigació. Demà l'Ajuntament de Súria i els treballadors de la mina guardaran un minut de silenci en record dels geòlegs.

9.000 persones han sol·licitat a la banca acollir-se al codi de bones pràctiques per a fer front a la hipoteca. Per a sol·licitar-ho cal complir uns requisits. La vicepresidenta primera i ministra d'Economia, Nadia Calviño, s'ha reunit hui amb representants de la patronal bancària i els usuaris de la banca, als que s'ha afegit Carlos Sanjuan, el valencià que va posar en marxa la campanya "Soc major, no idiota". Li han demanat més mesures i, fins i tot, moratòries, perquè com assenyala l'advocat d'Adicae, José Carlos Gómez, alguns hipotecats comencen a elegir.

La Comunitat Valenciana és la segona comunitat autònoma d'Espanya que més ha reduït l'exclusió financera a les localitats menudes. Només quatre pobles de més de 500 habitants no tenen ara un caixer automàtic. Precisament en la reunió que han mantingut esta vesprada, Carlos Sanjuan ha tornat a reclamar més atenció per a les persones majors. 

stats