08.05.2024 | Les notícies de la nit

67 min.
tp

En 'Les notícies de la nit' hem informat que en plena polèmica per les lleis anomenades de concòrdia que promou, entre altres, el govern valencià, el president del govern espanyol, Pedro Sánchez, ha participat aquesta vesprada a Alacant en l'acte d'homenatge a les víctimes de l'exili. Sánchez en el seu discurs ha carregat contra unes lleis que, assegura, són un atac contra el dret internacional i un atemptat contra la democràcia i la dignitat de les víctimes. El president ha acusat els governs de PP i Vox de no fer concòrdia, sinó revisionisme històric. Per al cap del Consell, Carlos Mazón, les crítiques a la llei de la concòrdia són pretextos que busquen desviar l'atenció. 

Treball pacta amb els sindicats la reforma del subsidi de desocupació sense el suport de la patronal. La norma generalitza la compatibilització de la faena amb la prestació i manté la base de cotització dels majors de 52 en el 125%. 

La Cambra de Comerç d'Alacant alerta de les pèrdues milionàries de no ampliar l'aeroport d'Alacant-Elx. En un informe presentat hui ha previst que es perdran 800 milions d'euros anuals i 15.000 llocs de treball fins al 2030. 

La ministra de Joventut, Sira Rego, ha defensat en el programa 'Les notícies del matí' d'À Punt que els joves puguen votar als 16 anys. Un dret que ja tenen els joves en alguns països europeus. A la Comunitat Valenciana, el debat també està al carrer i la joventut mostra certa preocupació per participar en la vida política. 

Localitzen al terme de la Vall d'Uixó el cadàver d'una dona a l'interior d'un vehicle. S'investiga si és el de la veïna de Castelló de la Plana desapareguda des de diumenge, ja que el cotxe trobat coincidix amb la descripció. Una patrulla es troba al lloc dels fets per a tractar d'identificar el cos, segons confirmen fonts de la investigació.

 

stats