08.04.2024 | Les notícies de la nit

66 min.
tp

Aquest dilluns de Sant Vicent, festiu en moltes localitats valencianes, l'atenció política ha estat a Madrid, al Senat, on, com s'esperava, la majoria absoluta del PP ha aprovat sense problemes l'informe de la comissió contrari a l'amnistia. Ha sigut en la Comissió General de Comunitats Autònomes, a la qual no ha assistit cap representant del govern espanyol, ni dels presidents autonòmics socialistes. Sí que hi ha estat Pere Aragonès, que ha defensat l'amnistia i el referèndum. Són –ha dit–, inevitables. Carlos Mazón ha criticat el discurs del president català i la idea dels Països Catalans.

Aquest dilluns també s'havia de tancar la llista de compareixents en la comissió d'investigació pel conegut com a cas Koldo. Una relació de 56 noms entre els quals no està el del president del govern espanyol, Pedro Sánchez, ni el de la seua dona. 

També hem tractat en 'Les notícies de la nit' la situació del conductor que va causar dos morts en un accident de trànsit a Xèrica. Triplicava la velocitat i va donar positiu en alcohol i drogues. 

I en el Dia Internacional del Poble Gitano hem parlat amb la presidenta de l'Associació de Dones Gitanes Romi de València, Dolores Santiago, amb qui hem tractat els reptes a què s'enfronta el poble gitano en ple segle XXI. A la Comunitat Valenciana viuen vora 65.000 persones gitanes, segons dades de les mateixes associacions. 

stats