08.02.2023 | Les notícies de la nit

66 min.
tp

En 'Les notícies de la nit' de hui ens hem acostat al polèmic macroprojecte solar Magda, que afecta dotze municipis de la Plana Alta. Hi ha rebuig i sorpresa entre el veïnat i les institucions valencianes per l'aprovació de la declaració d'impacte ambiental d'aquest projecte que, segons l'associació Nostra Terra, que agrupa la societat civil afectada, no contribueix a millorar el canvi climàtic perquè preveu arrancar més de 60.000 arbres. Denuncien que els vora 260.000 panells els posaran en una zona de moltes explotacions agrícoles i ramaderes en marxa. A les Corts i a la Diputació de Castelló tots els grups polítics han verbalitzat el posicionament en contra d'aquest macroprojecte.

També hem anat en directe a Coratxà, al Baix Maestrat, on el temporal de neu ens ha deixat imatges blanques i on els bombers han treballat per a facilitar la circulació. Ara la pluja desfà la neu, però el temor són les plaques de gel. El temporal Isaack ha emblanquinat el nord de Castelló i ha deixat algunes platges desfetes a causa del fort onatge. 

De l'exterior, continua la preocupació pels terratrémols de Turquia i Síria. Més d'11.500 morts és el balanç provisional del sisme. Els equips de salvament han rescatat vora 8.500 persones.

El 20 per cent de la ciutadania considera que forçar sexualment la parella és inacceptable, però no és delicte. És un dels titulars de l’enquesta sobre violència sexual a les dones que hui ha publicat el CIS. La meitat dels enquestats opina que no s’haurien de castigar els comentaris i suggeriments sexuals no desitjats, i un de cada tres tampoc veu punible besar una dona contra la seua voluntat. 

stats