07.12.2022 | Les notícies de la nit

65 min.
tp

En 'Les notícies de la nit' hem informat de la decisió del Tribunal Superior de Justícia de Madrid que ha donat la raó a l'associació d'elaboradors de cava i a la Generalitat i, després d'anys de litigi, podran fer ús del nom del terme municipal en la comercialització dels seus escumosos. L'alt tribunal decideix així, en contra de la pretensió del Consell Regulador de la Denominació d'Origen Cava d'impedir als escumosos elaborats a Requena usar aquesta identificació. 

En tribunals, han citat a declarar els primers investigats en la causa per l'accident mortal del Medusa. Declararan com a imputats per un delicte d'homicidi imprudent els organitzadors del festival Medusa Sunbeach, el director del projecte, l'inspector que va donar el vistiplau a les instal·lacions i l'empresa de les estructures. La cita és el 14 de desembre, el mateix dia que començarà el juí al regidor de l'Ajuntament de València, Pere Fuset, per la mort d'un treballador en el muntatge de les grades als jardins de Vivers. 

L'advocacia de l'Estat ha emés un informe on deixa clar que és l'Autoritat Portuària de València qui té tot el poder sobre les declaracions ambientals i que només l'Estat pot actuar contra aquestes obres, com la de l'ampliació nord del port. No obstant això, la comissió ciutat-port continua pressionant les institucions i confien que prospere el recurs presentat davant de l'Audiència Nacional. 

Al Perú, el president Pedro Castillo ha quedat destituït i detingut. Està a la seu de la prefectura de la policia de Lima. És l'últim episodi del que ha passat al Congrés peruà aquesta mateixa vesprada. Castillo havia decidit dissoldre el Congrés i instaurar un govern d'emergència al Perú. La decisió l'ha presa hores abans de debatre el Parlament una moció de destitució en contra seua que podria haver-lo apartat de la prefectura de l'Estat. La cambra ha citat la vicepresidenta, Dina Boluarte, perquè jure com a cap d'Estat. 

Les malalties respiratòries saturen les urgències dels hospitals valencians. El temps d'espera per a ingressar en planta és de 24 hores i els experts afirmen que encara no notem el pic de la grip.  

stats