07.09.2022 | Les notícies de la nit

65 min.
tp

A 'Les notícies de la nit' hem informat que dilluns que ve comença el curs escolar per a més de 800.000 alumnes. Classes sense restriccions ni mesures de seguretat, i amb més professorat. Vora 79.000 docents, 743 professors i professores més que el curs passat, amb el marc de la LOMLOE, la nova llei estatal, en marxa. Hi destaca la pujada de matriculacions en formació professional: 5.000 alumnes més. I aquesta quantitat encara ha de créixer, perquè les matrícules per a aquests cicles encara estan obertes. Hi hem aprofundit en aquesta matèria amb el secretari autonòmic d'Educació i FP, Miquel Soler.

A Europa, la presidenta de la Comissió, Ursula Von der Leyen, ha avançat que divendres el consell de ministres d'Energia debatran sobre cinc iniciatives per a rebaixar els elevats preus i el consum energètic. La ministra de Treball, Yolanda Díaz, ha anunciat que es reunirà el pròxim dilluns amb les grans distribuïdores i les associacions de consumidors. I ha insistit que vol explorar un possible acord per a limitar el preu de productes bàsics de la cistella de la compra, no imposar-los. De moment, ja hi ha un gran supermercat que ha fet un pas avant.

I durant l'acte d'obertura de l'any judicial, el president del Consell General del Poder Judicial, Carlos Lesmes, ha carregat contra el govern espanyol i l'oposició. A més, ha plantejat dimitir d'ací a unes setmanes si els partits no acorden ràpidament la renovació de l'òrgan de govern dels jutges. Açò i més en el pòdcast.

Programes

Més

Entrevistes

Més