08.09.2022 | Les notícies de la nit

65 min.
tp

En 'Les notícies de la nit' hem repassat la figura de la reina d'Anglaterra, Isabel II, amb l'ajuda de l'historiador Paul Preston. Al voltant de les 19:30 h, el Palau de Buckingham ha comunicat la seua mort. Ha sigut la monarca més longeva del Regne Unit i una roca d'estabilitat durant més de set dècades. Tenia 96 anys. Totes les alarmes saltaven hui després el comunicat emés per la casa reial, on es traslladava la preocupació dels metges que l'assistien. Durant aquesta vesprada, tota la família s'ha reunit al seu voltant al castell de Balmoral, a Escòcia, per estar amb ella en les últimes hores amb vida.

L'actualitat, però, ens ha portat al Banc Central Europeu. Hui ha fet la major pujada dels tipus d'interés en els 24 anys d'història de la institució, tres quarts de punt. De manera que el preu dels diners escala fins a l'1,25%. Serà més car obtindre préstecs per a empreses i famílies i, sobretot, es disparen les hipoteques variables.

Els vocals conservadors del consell general del poder judicial, han ignorat el requeriment del govern espanyol i no han acordat els nomenaments per al Tribunal Constitucional. S'han limitat a fixar les normes per a l'elecció dels dos magistrats. El govern avisa que s'ha de complir la llei.

El Consell es reuneix a Alcoi en el seminari del Botànic, en què es posaran les bases dels últims pressupostos de la legislatura. Aquestes i altres notícies en el pòdcast.

stats