07.07.2023 | Les notícies de la nit

30 min.
tp

En 'Les notícies de la nit' hem informat de la primera reunió de la mesa de les Corts de XI Legislatura per a dissenyar el calendari de la investidura de Carlos Mazón. La vicepresidenta segona de l'òrgan, Gabriela Bravo, ha acudit després de dimitir com a consellera de Justícia. El penúltim ple del Consell, en funcions, ha aprovat una partida de 63 milions d'euros en mesures contra la violència de gènere. El govern en funcions vol enfortir els serveis d'atenció social, econòmica i jurídica que els Centres Dona oferixen a dones víctimes de la violència masclista i als fills. 

Una família de Xest demana ajuda perquè el fill, de 31 anys, puga rebre el tractament que necessita. Es va quedar tetraplègic per les complicacions derivades d’una peritonitis. Ara viu connectat a un respirador, sense cap tractament de rehabilitació ni ajuda psicològica. De moment un fisioterapeuta acudeix cada setmana de manera altruista per a fer-li rehabilitació. Els pares demanen que el deriven a un hospital perquè li donen l'atenció que necessita. 

Municipis menuts de la comarca del Comtat denuncien que no tenen metges, mentre que altres només tenen serveis mínims. Els consultoris de Benillup, Alcosser i Almudaina, l'Orxa o Planes estan tancats durant l'estiu. Un problema que s'agreuja durant aquesta època de vacances, en vista del considerable augment dels habitants. El veïnat s'ha de desplaçar a altres poblacions però els alcaldes exigeixen solucions immediates per a un problema que, denuncien, es repeteix any rere any. Si prompte no tenen una solució, han amenaçat de manifestar-se. 

Les VTC, vehicles de transport amb conductor, demanaran al nou Consell que fixe una normativa autonòmica com la que hi ha a Madrid, on treballen sense cap limitació. El sector apel·la a una sentència europea recent i a un dictamen que han encarregat a dos professors de Dret que conclou que les VTC sí que poden treballar legalment en el servei urbà de la Comunitat Valenciana i desmunta, a més, totes les prohibicions i restriccions que patixen. Des del taxi responen que tot és una cortina de fum per no aplicar la legislació actual. 

Adeu al Ford Fiesta. Hui s'han produït les últimes unitats del mític cotxe a la planta que l'empresa automobilística té a Colònia, Alemanya, l'única fàbrica on es feia actualment. Deixarà arrere aquest model després de 47 anys i de més de 22 milions d'unitats venudes a tot el món. Un model que nasqué a Almussafes. El 1976 la companyia de l'òval va elegir la planta que estava construint a Almussafes per a fabricar-lo. Es convertia així en el primer vehicle que va eixir de les línies de muntatge. Fins al 2012 la factoria valenciana va muntar vora 5 milions d'unitats. Els tres últims Ford Fiesta produïts este divendres es quedaran com a record en fàbriques de la companyia.

Programes

Més

Entrevistes

Més
stats