07.05.2024 | Les notícies de la nit

66 min.
tp

En 'Les notícies de la nit' hem informat sobre la continuació de la polèmica per la llei de la concòrdia. La presidenta de les Corts, de Vox, Llanos Massó, acusa el govern de Pedro Sánchez de "xantatge" i d'ingerència. Tot, després de la carta enviada pel ministre de Memòria Democràtica, Ángel Víctor Torres, que va acompanyada de l'informe de l'ONU i que insta a fer-lo arribar als grups parlamentaris. El PP assenyala que no és una anàlisi seriosa, mentre que l'oposició destaca que l'informe és demolidor. 

La Conselleria de Justícia ha autoritzat en el registre de fundacions la inscripció d'una dedicada a la defensa dels homes maltractats. Té caràcter assistencial i, de moment, es nodreix d'aportacions privades. El govern valencià defén la legalitat del registre d'esta fundació. El PSPV i Compromís han expressat malestar. L'entrada en el registre de fundacions de la Comunitat Valenciana ha posat en alerta professionals de la justícia i també associacions feministes. 

El Departament de Salut de Manises torna a la gestió pública després de quinze anys de concessió administrativa. Dona servei a més de 200.000 persones de quatre comarques. Els més de 1.800 professionals que treballaven fins ara per a l'empresa Sanitas han quedat subrogats per la Generalitat i s'espera ampliar la plantilla. Hui les persones usuàries s'han trobat amb la notícia en arribar al respectiu centre hospitalari. 

La Conselleria d'Indústria reforçarà amb les ITV la contractació temporal de 250 nous inspectors per a millorar l'embós en les cites. També aprovarà adjudicar els nous contractes del sistema informàtic i d'atenció telefònica. Serà la setmana que ve, en un consell d'administració d'urgència.

stats