06.05.2024 | Les notícies de la nit

66 min.
tp

L'economia pren protagonisme en 'Les notícies de la nit' de hui. Esta vesprada hem sabut que el Banc Sabadell ha rebutjat la proposta de fusió del BBVA i assenyala que la proposta infravalora el seu projecte i les seues perspectives de creixement com a banc independent. En un dia en què hem conegut les xifres de l'atur de l'abril, les millors des del 2008, amb un 1,18% de baixada i un total de 319.500 persones aturades en les llistes de la Comunitat Valenciana. També que la Generalitat i BP han arribat a un acord per a tirar avant a la planta de BP a Castelló, el clúster de l'hidrogen verd de la Comunitat Valenciana, que també és una aposta sense precedents pels biocombustibles.

I en l'àmbit de l'ensenyament este dilluns ha sigut el primer dia sense mòbil a les escoles i els instituts públics i concertats de la Comunitat Valenciana. Encara el troben a faltar per a certes qüestions, sobretot per a consultes, però l'alumnat ha reconegut que, amb el mòbil fora de joc, les converses presencials guanyen la partida de la socialització.

En política, la llei de llibertat educativa passa a les Corts la fase de comissió amb participació ciutadana sense consens entre els experts que han intervingut. Els defensors asseguren que la nova legislació acaba amb la imposició lingüística, mentre que per als detractors posa entrebancs al valencià a les aules. 

I de l'exterior: la milícia palestina Hamàs ha anunciat que accepta la proposta d'Egipte i Qatar d'alto el foc a la Franja de Gaza, una proposta que arriba mentre Israel examina les clàusules de l'acord i alhora posa en marxa l'evacuació parcial de Rafah, on es concentren vora milió i mig de refugiats palestins. 

stats