04.07.2024 | Les notícies de la nit

39 min.
tp

El clima, la sequera i els incendis, en portada, hui en 'Les notícies de la nit'. Segons el balanç mensual de l'Aemet, juny del 2024 passarà a la història per ser el segon més humit del segle a la Comunitat Valenciana però, amb tot, la situació dels embassaments està lluny de ser la millor. Venim d'un hivern i una primavera molt secs, i els dispositius contra els incendis estan en alerta.

Hui, representants del govern valencià i del d'Aragó s'han reunit al Toro, a l'Alt Palància, amb l'objectiu de reforçar la coordinació. A la reunió ha acudit, entre altres, la consellera de Medi Ambient, Salomé Pradas, que ha avançat que les estacions depuradores seran fonamentals este estiu per a lluitar contra el foc.

I és que a les portes dels mesos més calorosos de l'any i encara sense grans incendis forestals, hui a Silla, a l'Horta Sud, els bombers estan pendents d'un foc en una deixalleria que ha obligat a desallotjar les empreses del voltant. 

En l'apartat polític, el president Carlos Mazón ha negat que hi haja cap crisi entre el PP i Vox després de la polèmica sobre els cursos de policies locals on es feia referència a la violència intrafamiliar, sense mencionar la violència contra les dones. 

Tot, el mateix dia en què el PP ha plantejat l’ús de les forces armades per a evitar l’eixida de pasteres des dels països d’origen. Ho ha dit el portaveu al Congrés, Miguel Tellado, que ha proposat desplegar embarcacions per a frenar l’activitat de màfies que posen en perill la vida de persones migrants. Estes i altres notícies, en el nostre pòdcast.

stats